-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 26

Sostinės meras V.Navickas viršijo savo kompetenciją dėl Sapiegos ligoninės

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius pagrįstu pripažino buvusio Sapiegos ligoninės direktoriaus Gedimino Rimdeikos skundą dėl dirbtinai formuojamos nuomonės, kad šią gydymo įstaigą reikia uždaryti.
V.Navickas partijos kolegų nemalonę užsitraukė dėl to, kad nepaisydamas partijos pozicijos balsavo už Vilniaus šilumos tinklų nuomos pratęsimą.
Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Balandžio pabaigoje R.Valentukevičių pasiekusiame skunde minimas sostinės meras Vilius Navickas, kuris nebūdamas ligoninės steigėju, esą ėmėsi aktyvių veiksmų, kad stabdytų Europos Sąjungos (ES) lėšų skyrimą Sapiegos ligoninei.

Pasak Seimo kontrolieriaus pranešimo, Ūkio ministerija 2009 lapkričio 30-ąją gavo Vilniaus miesto mero raštą, kuriame teigiama, kad „viešoji įstaiga Sapiegos ligoninė kaip gydymo įstaiga perspektyvos neturi“.

Tad skundas dėl stabdomo ES lėšų skyrimo Sapiegos ligoninės patalpų šiltinimo programai įgyvendinti bei dirbtinai formuojamos nuomonės, jog šią gydymo įstaigą reikia apskritai uždaryti, pripažintas pagrįstu.

R.Valentukevičius pagrįstu pripažino ir liepą gautą Seimo narės Dangutės Mikutienės kreipimąsi, prašant įvertinti tuometinio laikinojo Vilniaus apskrities viršininko Gintaro Sodeikos veiksmus.

Ūkio ministerija 2009 lapkričio 30-ąją gavo Vilniaus miesto mero raštą, kuriame teigiama, kad „viešoji įstaiga Sapiegos ligoninė kaip gydymo įstaiga perspektyvos neturi“Birželio 30 dieną, tuometinis laikinasis Vilniaus apskrities viršininkas G.Sodeika pasirašė tris vienas kitam prieštaraujančius įsakymus dėl Sapiegos ligoninės direktoriaus atleidimo ir naujo direktoriaus skyrimo.

Po šių veiksmų į Sapiegos ligoninės teritoriją atvyko privačios apsaugos bendrovės darbuotojai, kurie įsiveržė į administracines patalpas, pareikšdami, kad saugos ligoninę, nes naujai paskirta laikinoji direktorė Palma Aidukonienė pasirašė apsaugos sutartį.

Pasak R.Valentukevičiaus, Vilniaus miesto savivaldybė 2010 liepos 2-ąją išplatino pranešimą, kuriame pateikti Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus Gintaro Žandaravičiaus komentarai rodo, kad sostinės meras buvo gerai informuotas apie ligoninės užėmimą ir derino veiksmus su Vilniaus apskrities viršininko administracija, gal net juos inicijavo.

G.Rimdeika yra sakęs, jog V.Navickas ne kartą nurodė nematąs sveikatos priežiūros paslaugų teikimo Sapiegos ligoninėje perspektyvų, o pastarąją jo poziciją esą lemia suinteresuotumas teritorija, kurioje įsikūrusi ligoninė.

Panaikinus apskričių viršininkų administracijas, Sapiegos ligoninė atiduota sostinės savivaldybės žinion. Ligoninėje daugiausia teikiamos slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugos.

Sapiegų rūmų ir netoliese įsikūrusios ligoninės pastatai paskelbti valstybės saugomos kultūros paveldo objektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius