Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

Sostinės valdžia nestabili?

Miesto tarybos valdančioji dauguma dar kartą susvyravo – slapto balsavimo metu patvirtintas tik vienas naujas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas iš dviejų. Valdančiųjų atstovai prabyla apie „galimas pasekmes koalicijai“.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tarybos nariai sudvejojo balsuodami už buvusį savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento vadovą Virginijų Dastiką, pasiūlytą į administracijos direktoriaus pavaduotojus.

„Įvyko nesusikalbėjimas. Jei kitame tarybos posėdyje teikiama kandidatūra nebus priimta tai atsilieps koalicijai“, – nedviprasmiškai kalbėjo liberalcentristas Gintautas Babravičius.

„V.Dastikas 2002-aisiais metais buvo komisijoje, kuri sudarinėjo sutartį su šilumos tiekėja „Dalkia“, valdomą „Rubicon“, – tikino „tvarkietis“ Juozas Imbrasas.

Suskaičiavus slapto balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad už V.Dastiką balsavo vos 20 tarybos narių.

„Nežinau ar tarybos narius paveikė J.Imbraso pasisakymai. Man pasiūlė užimti šias pareigas ir aš sutikau. Jei siūlys dar kartą, taip pat sutiksiu. Išties buvau sutarties rengimo komisijoje kaip savivladybės administracijos darbuotojas, bet joje buvo ir J.Imbrasas, nepareiškęs jokių pretenzijų“, – po balsavimo tikino V.Dastikas.

Valdantieji, savo ruožtu, tikina, kad klausimas bus dar kartą svarstomas kitame tarybos posėdyje.

„Įvyko nesusikalbėjimas. Jei kitame tarybos posėdyje teikiama kandidatūra nebus priimta tai atsilieps koalicijai“, – nedviprasmiškai kalbėjo liberalcentristas Gintautas Babravičius.

Kitas pasiūlytas administracijos direktoriaus pavaduotojas patvirtintas absoliučia dauguma – už kanidatą Gerardą Aidigintą Jurkonį balsavo 40 tarybos narių.

Atleido kontrolierę

Naujai susiformavusi dauguma, šiandien atleidusi administracijos direktorių Gintautą Palucką, atsisakė ir savivaldybės kontroliere 13 metų dirbusios Zitos Švobienės.

„Suėjo pensijinis amžius“, – tikino meras Vilnius Navickas.

Pagal šalyje galiojančius įstatymus Z.Švobienei tarnybos laikas galėjo būti pratęstas dar 5-iems metams, tačiau to padaryta nebuvo.

„Neseniai patvirtinome kontrolierės ataskaitą, priekaištų niekas neturėjo“, – stebėjosi „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis.

Pasak pačios atleistos tarnautojos, įvyko politinis veiksmas.

„Kontrolierius viską rašo, nėra niekam prielankus. Kažkam tai nepatinka. Tai – politinis sprendimas“, – sakė Z.Švobienė.

Už tarnautojos atleidimą balsavo 23 iš 42 užsiregistravusių tarybos narių. Z.Švobienė pašalinta vos vieno balso daugumos persvara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius