Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Sostinės vicemerą, socialdemokratą R.Adomavičių partijos kolegos kaltina apgavyste

Vicemerą, sostinės socialdemokratų lyderį Romą Adomavičių partijos lyderiai kaltina apgavyste, rašo „Vilniaus diena“.
R.Adomavičius
R.Adomavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nepasitenkinimas kilo po to, kai R.Adomavičiaus vadovaujami Vilniaus miesto tarybos socialdemokratų partijos frakcijos nariai priėmė sprendimą dalyvauti vienoje koalicijoje su Lenkų rinkimų akcijos (LRA) nariais ir balsavo už konservatoriaus Raimundo Aleknos kandidatūrą į mero postą. Socialdemokratų ir lenkų balsų užteko, kad R.Alekna mero poste pakeistų Vilių Navicką.

Socialdemokratų partijos prezidiumas buvo nusprendęs, kad socialdemokratai per mero rinkimus nepalaikys R.Aleknos. Sostinės socialdemokratų vadovas R.Adomavičius esą pažadėjo, kad „taip ir bus“, tačiau pasielgė priešingai.

Pasak dienraščio, gauti vidinio Vilniaus socialdemokratų susirašinėjimo laiškai atskleidžia, kad toks R.Adomavičiaus poelgis užrūstino partijos kolegas. Socialdemokratai pasipiktinę, kad valdančioji koalicija Vilniuje buvo sudaryta be partijos skyriaus tarybos žinios, nors būtent šis partijos valdymo organas sprendžia, su kuo galima dirbti, o su kuo koalicijų sudaryti nereikėtų.

Pasipiktinę kai kurie socialdemokratai paskelbė apie pasitraukimą iš artėjančių savivaldos rinkimų sąrašo. Kiti Vilniaus socialdemokratai piktinasi, kad taryboje dirbantys kolegos nederino veiksmų, o partijos vadovybė „buvo pastatyta prieš faktą“.

R.Adomavičius socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus nariams taip pat parašė laišką, kuriame bandė paaiškinti tokio savo poelgio motyvus. Jame sostinės vicemeras teigia, kad „situacija buvo ekstremali ir reikalavo greitų sprendimų“.

„Mūsų frakcija tarybos posėdyje pasitarusi priėmė sprendimą balsuoti renkant merą, nepaisydama Vytenio Andriukaičio išsakytos priešingos nuomonės“, – dėstė R.Adomavičius.

Pasak jo, partijos skyriaus tarybos pritarimo koalicijai sudaryti nereikėjo, nes „koalicija faktiškai nepasikeitė“.

Dar griežčiau R.Adomavičiaus veiksmus įvertino LSDP pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis.

„Jis kažkodėl kalba apie buvusią ekstremalią situaciją, nors ši ekstremali situacija tęsiasi jau beveik pusę metų. Romas sako, kad situacija reikalavo greitų sprendimų, bet ir vėl juokingas argumentas, nes prieš mėnesį buvo aišku, kad teks rinktis – arba interpeliacija, arba paties V.Navicko atsistatydinimas. O ar reikia paremti Alekną – abejotina. Buvo galima išsaugoti postus ir neužsiangažuojant su konservatoriais. Juk Aleknos išrinkimas – parama konservatoriams rinkimuose“, – laiške partijos kolegoms dėstė V.Andriukaitis.

Anot jo, sprendimą mero rinkimuose palaikyti R.Alekną socialdemokratų frakcija priėmė savavališkai, nors partijos vadovybė tam prieštaravo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius