-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 14

Specialiųjų tyrimų tarnyba netirs socdemams užkliuvusios A.Bilotaitės paskolos

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) informavo Seimo narę Agnę Bilotaitę, jog sausio 6 dienos nutarimu atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jos namo statyboms gautos paskolos išdavimo aplinkybių. STT teigimu, nėra jokių faktinių duomenų apie A.Bilotaitės, AB „Swedbank“ darbuotojų ar kitų asmenų nusikalstamas veikas.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 29 dieną Generalinė prokuratūra Specialiųjų tyrimų tarnybai perdavė trijų socialdemokratų Eduardo Šablinsko, Antano Nesteckio ir Edmundo Jonylos prašymą pradėti tyrimą dėl A.Bilotaitės dar 2007 metais gautos paskolos. LSDP atstovams kilo abejonių, ar A.Bilotaitė paskolai gauti nepasinaudojo savo kaip Seimo narės įtaka, nors tuo metu dar nebuvo nei išrinkta Seimo nare, nei paskelbta kandidate būsimuose parlamento rinkimuose.

„Manau, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos aiškus ir greitas sprendimas yra iškalbingesnis už bet kokius mano pačios aiškinimus. Po jo abejonių neturėtų likti net ir politiniams oponentams.

Gaila, kad dėl tokių nepagrįstų skundų tarnybos turi gaišti laiką, kurį galėtų skirti realiems nusikaltimams tirti. Kartu keista, kad akivaizdžiai neįmanomiems dalykams paaiškinti Seimo nariams buvo reikalinga STT pagalba.

Netikėdama savo kolegų kvailumu, esu priversta manyti, kad toks absurdiškas skundas buvo sąmoningas valdančiųjų kerštas už mano nuoseklią veiklą viešinant korupcinius sprendimus ir siekiant skaidresnio valstybės valdymo“, – pranešime cituojama parlamentarų grupei „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkaujanti A. Bilotaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius