-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 08 /16:21

Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria buvusio viceministro Gedimino Černiausko veiklą

Specialiųjų tyrimų tarnyba, atsakydama į Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės kreipimąsi, pranešė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko veiksmų.
Gediminas Černiauskas
Gediminas Černiauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Antikorupcijos komisijos narė A.Bilotaitė, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vardu lapkričio 14 d. kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo premjero Algirdo Butkevičiaus ir buvusio sveikatos apsaugos viceministro socialdemokrato G.Černiausko piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) parlamentarę  informavo, jog ikiteisminis tyrimas dėl valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ar įgaliojimų viršijimo – pradėtas.

„STT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės tarnautojų elgesio diskredituoja valstybės tarnybą, aukščiausius valstybės pareigūnus, apskritai teisinę sistemą ir neabejotinai daro didelę žalą valstybei. Gaila, kad pats premjeras dar lapkričio 11 d. Seimo plenarinio posėdžio metu, atsakydamas į frakcijos pateiktus klausimus dėl neteisėto buvusio sveikatos apsaugos viceministro G.Černiausko spaudimo komisijos nariams, naudojantis jo  paties vardu, nurodė nematantis dėl to problemos“, –  pranešime spaudai teigia Seimo narė.

Į Generalinę prokuratūrą buvo kreiptasi po to, kai 2014 m. spalio 20 d. „Žinių radijas“ paskelbė garso įrašą, kuriame girdėti, kaip buvęs sveikatos apsaugos viceministras socialdemokratas G.Černiauskas, pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi ir naudodamasis premjero A.Butkevičiaus vardu, siekia, kad konkursą į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą laimėtų socialdemokratų partijos narė Vilija Vertelienė.

G.Černiauskas konkursą organizuojančios komisijos nariams leido suprasti, kad to asmeniškai siekia premjeras A.Butkevičius, o mainais už tai neuždarytų Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos. A.Butkevičius kategoriškai neigė bandęs daryti įtaką konkurso rezultatams.

Papildyta 16:20 val.

Premjeras: „Žinote, su etika galbūt truputį ir prasilenkta“

Premjeras Algirdas Butkevičius stebisi teisėsaugos sprendimu pradėti tyrimą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengto konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą ir tikisi, kad dėl galimo spaudimo per šį konkursą sveikatos viceministro posto netekęs socialdemokratas Gediminas Černiauskas įstatymui nenusižengė.

„Šiek tiek man kitą sykį darosi keista. Įvairiausių kalbų, aš kiek atsimenu, ankstesnėje Vyriausybėje arba apskritai Lietuvoje būdavo labai daug, bet kažkodėl niekas nepuldavo reaguoti“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras ir socialdemokratų lyderis A.Butkevičius, komentuodamas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą. – Aš manau, vyko vidinis pokalbis pačioje ministerijoje, ir tikiuosi, kad jisai (G.Černiauskas) tikrai jokio nusižengimo įstatymams nėra padaręs. O žinote, su etika galbūt truputį ir prasilenkta“, – pirmadienį partijos kolegos elgesį vertino A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius