-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 19

Spektaklyje „Sapnai“ – apie žmogaus atsakomybę

Kauno valstybinis dramos teatre (KVDT) antradienį pristatyta ne pramogai skirta premjera. Todėl vargu, ar patiks ji tiems, kurie į teatrą eina norėdami atsipalaiduoti ir smagiai pasijuokti.
Spektaklis „Sapnai“ kviečia žiūrovus pasivaikščioti pasąmonės labirintais. Kelionei vadovauja „plakatiniai“ personažai.
Spektaklis „Sapnai“ kviečia žiūrovus pasivaikščioti pasąmonės labirintais. Kelionei vadovauja „plakatiniai“ personažai. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

KVDT pirmą kartą dirbančio režisieriaus Kirilo Glušajevo pastatytas spektaklis „Sapnai“, sukurtas pagal to paties pavadinimo jaunosios kartos rusų dramaturgo Ivano Vyrypajevo pjesę, yra nepatogus ir net gluminantis, tačiau įstringa ilgam.

„Rašydamas šią pjesę I.Vyrypajevas ją daug kartų taisė – buvo padarytos 8 redakcijos. Tai sunkus kūrinys, tačiau įdomi medžiaga spektakliui“, – sakė K.Glušajevas. Keistoki pjesės herojai – vaikinas, kuris šalo, vaikinas mikčius, mergina rudom seilėm, pilvota mergina, sapnavusi mergina ir kiti – nardo pasąmonės erdvėse, t.y. sapnuose, kuriuos sapnuoja jie patys ir kiekvienas iš žiūrovų.

I.Vyrypajevo pjesėje netuščiažodžiaujama: „gryno“ teksto tėra vos 8 puslapiai. Tačiau perkeldami kūrinį į sceną KVDT aktoriai ir režisierius jo beveik nepildė. Pasak režisieriaus, nepakeistas nė vienas žodis: „Įdėjome tik savo sapnuotų minčių, kurias buvau paprašęs aktorių užrašyti atsibudus naktį, taip pat lietuvių liaudies pasaką“.

Spektaklio personažai kai kam gali pasirodyti vienspalviai. Tačiau, anot aktorių, viena spalva herojaus charakteryje tik dominuoja, užgoždama kitas. „Aš kaip aktorė šiame spektaklyje galiu išsisakyti. Režisierius sako, kad spektaklio žanras – filosofinis vodevilis. Mano personažui ir man jis – tragedija. Ją išgyvenantis mano personažas yra isteriškas“, – sakė spektaklyje „Sapnai“ merginą rudom seilėm vaidinanti Neringa Nekrašiūtė.

Išvysti režisieriaus K.Glušajevo ir jaunųjų KVDT aktorių bendrą kūrinį galima lapkričio 19-20 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius