Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Sporto bendruomenės atstovai pradeda akciją už sąžiningą sportą

Antradienį sporto bendruomenės atstovai kartu su „Transparency International“ Lietuvos skyriumi (TILS) pradeda akciją „Sportininkai, varžykitės sąžiningai“. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose lauko plakatai sieks atkreipti sporto bendruomenės dėmesį į tai, jog gyventojai nusigręžtų nuo nesąžiningai žaidžiančių sportininkų.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / LFF nuotr.

Ši bendra Lietuvos futbolo ir krepšinio federacijų, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės ir TILS akcija inicijuojama po šiemet pasirodžiusio tyrimo, kuris atskleidė, jog penktadalis futbolininkų ir septintadalis krepšininkų žino arba įtaria dalyvavę varžybose, dėl kurių rezultato buvo susitarta iš anksto.

Nors dauguma sportininkų nelinkę manyti, kad tokių susitarimų paplitimas sporte yra problema, 68 proc. Lietuvos gyventojų sąžiningumas sporte svarbus.

Nors dauguma sportininkų nelinkę manyti, kad tokių susitarimų paplitimas sporte yra problema, 68 proc. Lietuvos gyventojų sąžiningumas sporte svarbus, rodo TILS užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa. Dauguma jų, sužinoję apie išankstinius sportininkų susitarimus, imtųsi socialinių sankcijų: 60 proc. iš jų nebepalaikytų komandų, 51,2 proc. nebežiūrėtų varžybų transliacijų, 18,3 proc. nebepirktų bilietų į sporto varžybas, 12 proc. nestatytų lažybų punktuose.

Išankstinių susitarimų prevencijai skirtą akciją inicijuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius, ją palaiko Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės bei Lietuvos krepšinio ir futbolo federacijos.
 

TILS plakatas sąžiningam sportui remti
TILS plakatas sąžiningam sportui remti

Akciją finansuoja Europos Komisija (EK) pagal projektą Nr. EAC-2012-0568 “Apie nesąžiningus susitarimus sporte” (angl. “Staying on side: How to stop match fixing”).

Daugiau apie nesąžiningus susitarimus ir tyrimo rezultatus galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius