Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 29

Sporto šventėje – nuo grybų rinkimo iki estafečių mažiesiems

Vis labiau vasaros pozicijas užkariaujantis ruduo – ne priežastis lįsti į kailinius ir tinginiauti prie televizoriaus. Tai – puikus metas kaupti energiją artėjančiai žiemai ir sveikatos semtis pramogaujant miške.
Gudukų pilnas miškas Varėnos r.
Klaipėdiečiai šeštadienį kviečiami kartu pagrybauti. / 15min.lt skaitytojos Zitos nuotr.

Po viešosios įstaigos „Žinių namai“ stogu susibūrę uostamiesčio visuomeninių bei sporto organizacijų atstovai klaipėdiečiams dovanos truputį šilumos, kviesdami į miške organizuojamą šeimų sporto šventę „Švęsk rudenį kitaip“.

Spalio 1 d. (šeštadienį) 12 val. Klaipėdos miške prie Vasaros estrados miestelėnų laukia netradicinių sporto rungčių, smagių žaidimų varžytuvės, kuriose ką veikti atras kiekvienas šeimos narys – nuo paties mažiausio iki vyriausio, individualiai ar susibūrę į komandas.
Pasak vienos šventės organizatorių, VšĮ „Žinių namai“ vadovės Rolandos Lukoševičienės, pats laikas iš sporto varžybų žiūrovų tapti sportuojančiais. Ir nebūtinai, tik žaidžiant krepšinį ar auginant raumenis sporto salėse.

„Yra tikrai įdomių ir nepelnytai nuvertintų judėjimo formų, o pasitelkus vaizduotę, pridėjus žaidimų elementų, galima ne tik smagiai sušilti, bet ir pramankštinti smegenis“, – sakė R.Lukoševičienė.

Būtent todėl vienas sporto šventės tikslų – propaguoti alternatyvias, fiziškai aktyvaus laisvalaikio praleidimo formas, populiarinant jų įvairovę.

Sporto šventės „Švęsk rudenį kitaip“ dalyviams bus siūloma išbandyti jėgas septyniose rungtyse. Bus parengtos dvi orientavimosi trasos –  pėstiesiems ir, kiek ilgesnė, dviratininkams. O kad sušiltų ne tik kojos, bet ir galvos, suradus punktus, teks išspręsti įvairias užduotis.
Senjorai bei visi pageidaujantieji galės bet kurią pasirinktą orientavimosi trasą praeiti naudodamiesi vis labiau populiarėjančiomis šiaurietiškomis lazdomis.

Dviratininkų laukia dar viena įdomi atrakcija  – figūrinis dviračių vairavimas. Šios rungties dalyviai turės pademonstruoti, kaip moka valdyti savo dviračius.

Tiems, kas nemėgsta didesnių atstumų, o nori pajudėti žaisdami, galės prisiminti daugelio jau pamirštus, o dabartiniams vaikams net nežinomus lauko žaidimus bei smagias estafetes.
Bus ką veikti ir patiems mažiausiems sportininkams, kurie turės galimybę dviratukais ar bėgte įveikti laukymėje prie Vasaros estrados specialiai jiems parengtą alternatyvią orientavimosi trasą. Ši trasa turėtų tapti smagia pramoga ir į šventę atvykusioms mamoms su kūdikiais vežimėliuose.

Na, o tie, kas nenorės miške bėgioti ar važinėti, galės parungtyniauti, kas per valandą miške surinks daugiau valgomų grybų.

Visų rungčių pirmų–trečių vietų laimėtojai bus apdovanoti suvenyrais ir dovanėlėmis. Šventės dalyviai kviečiami apsirengti patogiai, šiltai. Renginys nemokamas ir vyks bet kokiu oru.
Registracija – spalio 1 d. nuo 12.00 val. iki 12.30 val. aikštelėje prie Vasaros estrados. Renginio trukmė – apie 2 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius