Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Sprendimą priėmė nepriklausomos teisėsaugos institucijos, sako Austrijos ministras Michaelis Spindeleggeris

Austrijos užsienio reikalų ministras Michaelis Spindeleggeris pirmadienį pareiškė, kad teisėsaugos institucijos savarankiškai priėmė nepriklausomą sprendimą paleisti Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą.
Austrijos ministras Michaelis Spindeleggeris
Austrijos ministras Michaelis Spindeleggeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame teisinė valstybė su nepriklausomomis teisėsaugos institucijomis, kurios priima sprendimus“, – sakė Austrijos užsienio reikalų ministras.

„Buvo prašymas iš Lietuvos, nustatytas terminas pateikti dokumentus su labai konkrečia informacija. Terminas pasibaigė ir prokuroras nusprendė nesikreipti dėl suėmimo. Būtina tai suprasti“, – sakė M.Spindeleggeris.

Jis sakė esąs pasirengęs dar kartą aptarti klausimą su Lietuvos užsienio reikalų ministru Audroniumi Ažubaliu, jei šis to pageidaus.

Pasak Austrijos žiniasklaidos, Austrijos opozicijoje esantys žalieji prašo „visiškai ištirti“ incidentą.

Generalinis prokuroras Darius Valys pirmadienį sakė manantis, kad austrai sprendimą paleisti Rusijos pilietį priėmė pernelyg skubotai.

„Manau, kad sprendimas buvo priimtas pernelyg greitai. Bent jau 48 valandas jie galėjo laikyti įtariamąjį, o tarptautinės sutartys tą leidžia daryti netgi ilgiau – iki 40 dienų“, – sakė D.Valys.

Pasak generalinio prokuroro, iki penktadienio popietės Lietuva patenkino visus austrų prašymus – atsiuntė Europos arešto orderio vertimą į vokiečių kalbą ir pateikė įtarimų santrauką anglų kalba. Nepaisant to, įtariamasis buvo paleistas ir grįžo į Rusiją.

D.Valys pirmadienį kreipėsi į Austrijos teisingumo ministrą klausdamas, kokių duomenų trūko sprendžiant M.Golovatovo laikino sulaikymo pratęsimo klausimą, kodėl dėl jų nesikreipta į Generalinę prokuratūrą ir kokiomis normomis vadovaujantis priimtas sprendimas paleisti M.Golovatovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius