-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 25

Sprendimas didinti „Romuvos“ įstatinį kapitalą leis pradėti kino teatro renesansą

Kauno miesto savivaldybės Taryba pritarė siūlymui didinti UAB kino teatro „Romuva“ įstatinį kapitalą. Tai leis kino teatrui įvykdyti savo įsipareigojimus kreditoriams ir apsaugos bendrovės turtą.
Naujo statinio koncepcijoje numatyta „Romuvą“ sujungti su „Merkurijumi“, į pasažą įtraukiant ir teritorijoje esančius menkaverčius statinius.
Naujo statinio koncepcijoje numatyta „Romuvą“ sujungti su „Merkurijumi“, į pasažą įtraukiant ir teritorijoje esančius menkaverčius statinius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įstatinis kapitalas padidintas 93 000 litais, išleidžiant 18 600 paprastųjų vardinių 5 litų nominaliosios vertės akcijų, kurių emisijos kaina lygi nominaliai vertei.

Kauno miesto savivaldybei nuosavybės teise priklauso 79 784 paprastosios vardinės 5 litų nominalios vertės akcijos, kurios sudaro 81,77 proc. UAB kino teatro „Romuva“ įstatinio kapitalo.

Taip UAB kino teatrui „Romuva“ perduotas Kauno miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausantis finansinis turtas (pinigus) – 76 045 litai – iš Savivaldybės biudžeto, kaip įnašas naujai išleidžiamoms akcijoms apmokėti.

„UAB „Rosh“ skolinga 131 tūkst. litų – į tokią skolą ši bendrovė įstūmė „Romuvą“. Nors ir buvo šios UAB iniciatyva gautas leidimas pastato rekonstrukcijai, tačiau darbai nebaigti. Ši skola neleidžia mums pajudėti iš nulinio taško, negalime pradėti teisinių procesų, ką jau kalbėti apie pelną. Yra 15 investicinių pasiūlymų, iš kurių keli labai rimti, todėl  perspektyva tikrai yra, ir „Romuva“ nemirs“, – sakė UAB kino teatras „Romuva“ valdybos pirmininkas, architektas Audrys Karalius.

Akcinių bendrovių įstatymas nustato, kad pirmumo teise įsigyti bendrovės išleidžiamų akcijų gali bendrovės akcininkai. UAB kino teatro „Romuva“ įstatinį kapitalą siūloma padidinti 93 000 Lt iki 580 855 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius