Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Stadiono likimą lems Vyriausybė

Netrukus sostinės savivaldybė kreipsis į Vyriausybę, prašydama galutinai apsispręsti, ar ant Šeškinės kalvos Vilniuje turi iškilti nacionalinis stadionas. Savivaldybės vadovai turi naują argumentą – stadionas per 25 metus galėtų papildyti šalies biudžetą apie 150 mln. Lt.
Studija tik padės Vyriausybei atsakyti į klausimą, ką daryti su stadionu: nugriauti, statyti toliau ar palikti, kad jis pats nugriūtų.
Į klausimą, ką daryti su Nacionaliniu stadionu, atsakys Ministrų kabinetas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip „15min“ jau rašė, miesto valdžia vėl užsimojo iš mirties taško pajudinti jau ilgiau nei du dešimtmečius Vilniuje statomo nacionalinio stadiono statybas. Savivaldybė užsakė stadiono galimybių studiją, kurios rezultatus artimiausiu metu ketinama pristatyti Vyriausybei. Ministrų kabinetas priims galutinį sprendimą, ar Šeškinėje bus tęsiamos arenos statybos.

Pasak nacionalinio stadiono klausimus kuruojančio Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, kelis mėnesius rengta galimybių studija jau beveik baigta. „Tarsimės su Vyriausybe, kuriame jos posėdyje galėsime pristatyti šią studiją ir atsakyti į visus ministrų klausimus. Jeigu projektui bus uždegta žalia šviesa, rengsime sąlygas konkursui pritraukti privačius investuotojus. Norime rasti ne tik tuos, kurie finansuotų stadiono statybas, bet ir parengtų šiuolaikiško, patrauklaus, funkcionalaus ir gyvo stadiono projektą“, – kalbėjo R.Adomavičius.

Miestui turėti stadioną naudinga

Vilniaus vadovai kalba apie dvi alternatyvas: arba stadiono statymo darbai turi būti tęsiami, arba jo griaučius, į kurių statybas jau investuota 120 mln. Lt, reikia nugriauti.

R.Adomavičius tvirtino, kad miestui būtų naudinga turėti stadioną. „Studijoje paskaičiuota, kad socialinė-ekonominė stadiono nauda per 25 metus sudarytų apie 150 mln. Lt. Vadinasi, valstybė, investuodama į stadioną, vien tik pinigine prasme gaus 150 mln. Lt pelno. Tokia yra matematika, bet ne mažiau svarbus ir tarptautinis prestižas, didelė netiesioginė ekonominė, politinė, psichologinė nauda, pagaliau labai svarbus valstybės, miesto įvaizdis“, – sakė vicemeras. Pasak jo, kad panašūs projektai pasiteisina, rodo Slovėnijos sostinės Liublianos pavyzdys. Šis miestas į sporto komplekso su stadionu statybas investavo 250 mln. eurų (863 mln. Lt). Dabar šis statinys esą pritraukia daugybę lankytojų ir turistų.

Tiesa, sostinės valdžia kol kas nežino, kiek pinigų reikėtų stadiono statyboms pabaigti, mat dar neapsispręsta, pagal kokį projektą jis būtų statomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius