Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

„Stagnacija“ – žvilgsnis į stingstantį pasaulį

Gruodžio 17d., 18 val. Klaipėdos fotografijos galerijoje vyks metinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narių parodos atidarymas. Šiemet paroda vilioja intriguojančia, apmąstymus žadinančia tema „Stagnacija“.
Adas Sendrauskas "Stagnacija".
Adas Sendrauskas "Stagnacija". / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Paroda

Dabartiniame lietuvių kalbos žodyne rašoma, kad „Stagnacija – raidos sustojimas, sustingimas, sąstingis“. Viešoje erdvėje nuolat pasikartojantis teiginys, kad uostamiestyje nieko nevyksta, bei gilesnės įžvalgos, vertinant šiuolaikinio pasaulio situaciją, paskatino skyriaus fotomenininkus susitelkti būtent ties tokia tema, juk artėjančios svarbiausios metų šventės žymi ne vien tik vartotojiškumą, bet ir laiko ciklo virsmą.

Eskaluojama, kad šiandieninis pasaulis yra greičio, judesio, nuolatinio tobulėjimo pasaulis, tačiau nusipurčius viešąją demagogiją, galima pastebėti daugybę stagnacijos pėdsakų. Susimąstyti verčia ir tas beprotiškas judesys pirmyn (ypač technologinis), kurį jau ne vienas mąstytojas yra pasmerkęs kaip savižudišką. Sustingusi ir socialinė–kultūrinė erdvė. Lietuvoje, nepaisant nesuvaldomos vakarietiškų gėrybių ir šlamšto propagandos dar gana stipriai tebejaučiami, su buvusiu sovietiniu režimu siejami kompleksai.

Žvilgsnio lauką susiaurinant iki individų ir čia galima kalbėti apie stingulio nuodus, kurių simptomai visiems gerai pažįstami – apatija, nusivylimas, atsiribojimas, o vienintelė kasdienybė – grumtynės su buitimi ar užsimiršimas pigiame alkoholyje.

Ekspozicijai paruoštose fotografijose sąstingis nagrinėjamas įvairiais rakursais, daugiau dėmesio skiriant būtent socialiniam, kultūriniam stinguliui. Šios temos analizei pasirinktos pačios įvairiausios raiškos formos – nuo dokumentikos iki meninių manipuliacijų.

Paroda veiks nuo gruodžio 17 d. iki vasario mėnesio Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius