Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

Stanislovas Buškevičius ir Laisvės sąjunga susikirto dėl homoseksualumo

Homoseksualumas ne įgyjamas, o išmokstamas, todėl per lytinio švietimo pamokas vaikams turėtų būti išaiškinama, kad homoseksualumas – anomalija. Taip LRT RADIJUI per trečiadienį vykusius debatus tvirtino Stanislovo Buškevičiaus ir Tautininkų koalicijos „Prieš korupciją ir skurdą“ narys S.Buškevičius. Su juo nesutiko Lietuvos laisvės sąjungai atstovavęs Algis Čaplikas, kurio teigimu, toks požiūris primena XIX a.
Homoseksualų vestuvių akimirka
Homoseksualumas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Anot Lietuvos laisvės sąjungos nario Žilvino Šilgalio, lytinis švietimas ir krikščioniškos vertybės nėra priešprieša. Jo įsitikinimu, tai vaikams turi būti pradedama dėstyti jau nuo 12 metų. „Nuo to amžiaus žmogui turėtų būti po truputį aiškinama, nes jis turi išeiti į gyvenimą visokeriopai paruoštas“, – tvirtino Ž.Šilgalis.

Koalicija „Prieš korupciją ir skurdą“ vis dėlto dėl amžiaus, nuo kurio vaikai turėtų būti mokomi lytinio ugdymo pagrindų, nesusitarė. Audriaus Rudžio nuomone, tai turėtų nuspręsti specialistai.

„Tai specifinis klausimas, į kurį turi atsakyti specialistai. [...] Jei tai vadinama tik „lytiniu švietimu“, sudėtinga priimti tokią [sąvoką], nes tai suponuoja, kad tarsi tai būtų technikos reikalas. Šiuo atveju reikia kalbėti apie jaunuolio situaciją, apie funkciją, kuriai jis turi ruoštis, apie šeimynines vertybes, santuoką. Tai reikia akcentuoti“, – teigė A.Rudys.

S.Buškevičius savo ruožtu vis dėlto sutiko su oponentų nuomone, kad 12 metų yra tinkamas amžius, nuo kurio mokykloje turėtų būti pradedamas dėstyti lytinis švietimas.

„Dar mano paauglystės laikais buvo knyga „Būk vyras“. Iš tikrųjų aš iš jos daug ko pasisėmiau. Man atrodo, man tuo metu buvo 12 metų. Nuo maždaug 12 metų galima ir reikia kalbėti apie lytinį švietimą“, – argumentavo S.Buškevičius.

Katalikiškuose kraštuose, Italijoje, Ispanijoje, visa tai jau seniai išspręsta, – sakė A.Čaplikas.

Pasak jo, vaikai privalo žinoti apie visus pavojus, tačiau nederėtų prasilenkti su krikščioniška morale ir krikščionišku mokymu. S.Buškevičius pridūrė, kad vaikams turėtų būti dėstoma ir apie homoseksualumą.

„Mokiniams reikėtų paaiškinti, kas tai yra, kad tai anomalija ir iškrypimas, nenormalu. Esame už tradicinę šeimą. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, kad jie susilauktų vaikų“, – diskusijoje teigė S.Buškevičius.

Su tuo nesutiko A.Čaplikas. Jis akcentavo, kad egzistuoja universalios žmogaus laisvės ir teisės, kuriomis pagrįsta visa Europos Sąjunga (ES).

„Jūs sakote, kad ES yra mūsų atrama ir gynybos siena, bet jūs neigiate [homoseksualus]. Katalikiškuose kraštuose, Italijoje, Ispanijoje, visa tai jau seniai išspręsta. Aš pasijutau grįžęs 50 metų atgal, kaip ta knyga „Būk vyras“, kurią parašė tarybinis propagandistas, kurią skaitydamas užauga S.Buškevičius. Graudoka ir kraupoka klausyti“, – oponavo A.Čaplikas.

Anot politiko, pasaulis keičiasi ir visi Lietuvos piliečiai privalo turėti tas pačias teises ir laisves.

„Esu už civilinę partnerystę ir net nebijau to pasakyti. [...] Išaukite iš to XIX a. Pasaulis pasikeitė, jis eina į kitą pusę. Stebėkite ir mylėkite savo žmones, kurie čia gimė, užaugo, jie yra mūsų piliečiai“, – tikino A.Čaplikas.

Pasak S.Buškevičiaus, atsilikusį požiūrį į homoseksualus demonstruoja ne koalicija „Prieš korupciją ir skurdą“, o pati Lietuvos laisvės sąjunga, nes tolerancija homoseksualams buvo būdinga senovės Romoje.

„Liberalai šiuo požiūriu yra retrogradai. Juk tai seniai praeita. Paskui visi pritarė, kad būtų tradicinė šeima. Pasaulyje yra daugiau kaip 200 šalių ir tik 20 šalių kalba apie homoseksualus. Mes jų nepersekiojame, jie turi visas teises, jie moka mokesčius“, – teigė S.Buškevičius.

Jis laikėsi savo pozicijos, kad homoseksualumas yra iškrypimas, todėl derėtų atskirti privatų šių žmonių gyvenimą ir homoseksualumo propagavimą, kuriuo apkaltino liberalus.

„Niekas nesikiša į homoseksualų privatų gyvenimą. Jie moka mokesčius, kaip nori, taip tegul gyvena, nors to mes nerekomenduojame. Mes nenorime, kad jie darytų paradus, kad jie mūsų vaikus trauktų į savo pusę. Reikia žinoti, kad homoseksualumas ne įgimtas, o įgyjamas. Tai mokslo įrodyta. Jo išmokinama. Jei liberalai nori paskatinti vaikų gimstamumą, tegul propaguoja heteroseksualumą“, – ragino S.Buškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius