-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 18

Stanislovas Šriūbėnas apie dingusias Gedimino prospekto plyteles: Artūras Zuokas turėtų išmokti skaičiuoti

Vienas iš žmonių, kurį Artūras Zuokas garsiausiai kaltina dėl nekokybiškai atliktos Gedimino prospekto renovacijos, buvęs sostinės vicemeras ir „Vilniaus kapitalinės statybos“ direktoriaus pavaduotojas Stanislovas Šriūbėnas šaiposi iš mero pareiškimų, kad dingo 9 tūkst. kv.m senųjų Gedimino prospekto trinkelių. Dabartinio aplinkos viceministro teigimu, meras turėtų išmokti skaičiuoti.
Gedimino prospekto trinkelės
Gedimino prospekto trinkelės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viešai apkaltinęs S.Šriūbėną dėl prastai atliktos Gedimino prospekto renovacijos, šįkart A.Zuokas konkrečių pavardžių, kas galėjo pradanginti apie 9 tūkst. kv.m bazalto ir kitokių plytelių, nemini. S.Šriūbėnas dėl to jį pavadino kultūringu, tačiau tuoj pat nesusilaikė neįgėlęs, kad sostinės vadovas paprasčiausiai nemoka skaičiuoti.

„Pas Artūrą Zuoką su aritmetika prastokai. Matote, kai žmogus baigęs žurnalistiką... Jis sako, kad iš viso prospekte buvo 16 tūkst. kv.m plytelių. Kai jo klausė, kodėl keitė geras buvusias plyteles, jis aiškino, kad buvo daug jų subyrėjusių. O pabaigoje sako: paklojome kitur 5 tūkst. kv.m, 2 tūkst. kv. m yra sandėlyje, o 9 tūkst. kv.m trūksta. Tai jeigu daug plytelių labai blogų, negali būti sandėliuose vėl 16 tūkst. kv.m trinkelių“, – aiškino S.Šriūbėnas.

Buvęs sostinės vicemeras įsitikinęs, kad jeigu meras jau toks geras ir sąžiningas, jis turėjo prieš rekonstrukciją sudaryti darbinę komisiją ir nustatyti, kiek plytelių tebėra gerų. „Dar aiškiau būtų, jeigu būtų nudažęs pirmojo etapo plyteles raudonai, antro – žaliai, trečio – geltonai. Tuomet būtų aišku, kurios dalies plytelių trūksta. Nes dabar statybininkai visas plyteles vežė į Troleibusų parką ir „Grindos“ smėlio bazę. Tai kaip jis sužinojo, kad trečios prospekto dalies nėra, o kitos yra? Na nebent jis kam nors tas plyteles pats padovanojo“, – su sarkazmu balse kalbėjo S.Šriūbėnas.

Buvęs bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“, kuri prižiūrėjo prospekto renovaciją, direktoriaus pavaduotojas įsitikinęs, kad situacija dėl senųjų trinkelių netrukus paaiškės. Esą turi būti rasti visi važtaraščiai, kuriuose ir įrašyta, kur ir kiek trinkelių buvo nuvežta.

Apie tai, kad trūksta senųjų plytelių, A.Zuokas prabilo apsilankęs Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje, kuriame svarstoma, kas kaltas dėl netinkamos Gedimino prospekto renovacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius