Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 30

Startavo bandomasis gyventojų ir būstų surašymas

Statistikos departamentas antradienį pradėjo mėnesį truksiantį bandomąjį gyventojų ir būstų surašymą.
Rašymo priemonės
Bandomajam surašymui planuojama išleisti 20 tūkst. litų, o po metų vyksiančiam visuotiniam surašymui – apie 30 mln. litų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Statistikos departamento pranešime spaudai teigiama, kad surašymas vyks iki balandžio 30 d. ir tik atrinktose šalies vietovėse: Vilniaus miesto Antakalnio seniūnijoje, Vilniaus rajono savivaldybės Dūkštų ir Trakų rajono savivaldybės Onuškio seniūnijose. Iš viso bus apklausta apie 7,5 tūkst. gyventojų.

Bandomasis gyventojų ir būstų surašymas atliekamas siekiant patikrinti, kaip rengiamasi 2011 m. visuotiniam gyventojų ir būstų surašymui, patikslinti surašymo organizavimo, metodikos, surinktų duomenų apdorojimo, rezultatų rengimo ir sklaidos optimalius technologinius sprendimus ir lėšų poreikį.

Bandomajam surašymui planuojama išleisti 20 tūkst. litų, o po metų vyksiančiam visuotiniam surašymui – apie 30 mln. litų.

Bandomasis surašymas vyks dviem etapais: kovo 30 – balandžio 11 dienomis ir balandžio 14–30 dienomis. Pirmajame etape gyventojai interneto svetainėje esurasymas2011.stat.gov.lt galės užpildyti elektroninį surašymo lapą, o antrajame – gyventojus aplankys surašinėtojas ir, jei gyventojai nebus dalyvavę elektroniniame surašyme, pateiks surašymo klausimus.

Balandžio 14–30 d. gyventojus aplankys surašinėtojai ir, jei gyventojai nebus dalyvavę elektroniniame surašyme, pateiks surašymo lapo klausimus apie asmenį, namų ūkį ir būstą. Surašymo lapą užpildys surašinėtojas.

15min.lt primena, kad paskutinis gyventojų surašymas Lietuvoje vyko 2001 metais. Tuomet šalyje buvo surašyta 3,484 mln. mln. gyventojų.

Visuotinis surašymas vyks 2011–ųjų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius