2009 11 29

Startuoja gerumo akcija

Gruodžio 1-ąją prasideda Lietuvos „Carito“ ir vyskupijų „Carito“ centrų organizuojama kasmetinė akcija „Gerumas mus vienija“.
Akcijos žvakutė
Akcijos žvakutė / Lietuvos Caritas nuotr.
Temos: 1 Caritas

1997-aisiais gimęs sumanymas prieš Kalėdas kviesti žmones solidarizuotis su vargstančiais, peraugo į 12 metų tebesitęsiančią skurdžiai gyvenančių žmonių paramos akciją.

Aukojimo būdai paprasti – prie akcijos prisideda kiekvienas, įsigijęs specialią Lietuvos „Caritas“ žvakutę, taip pat skambinęs trumpaisiais akcijos numeriais. Surinktos lėšos vėliau panaudojamos skurstančių ir atskirtyje esančių asmenų rėmimui, kitiems humanitariniams tikslams. Tačiau, anot Lietuvos „Caritas“ atstovų, vertingiausia akcijoje yra ne surenkama labdara, o pats visuomenės solidarumo su vargstančiaisiais skatinimas. Jis ypač svarbus sunkmečio metu.Dėmesys artimui yra visa ko pagrindas. Įsitikinusi Lietuvos „Caritas“ atstovė ryšiams su visuomene Laima Petraitytė.

„Jeigu kiekvienas iš mūsų įsigytų nors po vieną „Carito“ žvakelę ar bent kartą paskambintų trumpuoju numeriu, šimtams „Carito“ globojamų vargstančiųjų galėtume padovanoti sotesnes Kalėdas. Negalintys prisidėti pinigais, tai gali padaryti kitaip: pavyzdžiui, pakviesti vienišus kaimynus drauge sutikti Kalėdas ar bent jau geru žodžiu vieni su kitais apsikeisti. Dėmesys artimui yra visa ko pagrindas“, – sakė Lietuvos „Caritas“ atstovė ryšiams su visuomene Laima Petraitytė.

Šiemet akcijos rengėjai tikisi išdalinti daugiau nei 100 tūkst. akcijos žvakelių. Nors sunku prognozuoti akcijos finansinę sėkmę, organizatoriai viliasi, kad aukų pavyks surinkti bent 3 kartus daugiau nei išdalinta žvakelių.

„Nors šalis išgyvena ne pačius geriausius laikus, noro aukoti tautiečiai neprarado. Turime vilties, kad žmonės ne tik aktyviai pirks žvakeles, bet ir skambins trumpuoju numeriu 1417. Paskambinus juo bus galima paaukoti 5 litus“, – teigė L.Petraitytė. Dar viena paramos alternatyva – norimos sumos pervedimas į Lietuvos „Caritas“ sąskaitą (Nr. LT407300010099679931, mokėjimo paskirties laukelyje įrašoma „Gerumas mus vienija“).

Akcija „Gerumas vienija mus“ vyks iki gruodžio 31 dienos. Visą šį laiką akcijos žvakutes galima įsigyti bažnyčiose ir „Carito“ skyriuose visoje Lietuvoje, o gruodžio 12–13 ir 18 dienomis – ir Kauno „Akropolyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius