-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

Statistikos departamentas baigia parengiamuosius gyventojų ir būstų surašymo darbus

Vis mažiau dienų lieka iki 2011 m. visuotinio gyventojų ir būstų surašymo pradžios. Visuotinis surašymas rengiamas Lietuvos gyventojų skaičiui ir pasiskirstymui mieste ir kaime, savivaldybėse ir apskrityse, taip pat jų demografinei, socialinei ir ekonominei sudėčiai, migracijos mastams nustatyti, būstų kokybei įvertinti.
Skaičiai
Skaičiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

2011 m. surašymas ypatingas – pirmą kartą gyventojams bus suteikta galimybė elektroniniu būdu susirašyti patiems, t. y. bus galima užpildyti surašymo lapą internete.

Elektroninis surašymas truks dvi savaites – kovo 1–14 d. Gyventojai savo e. surašymo lape matys iš administracinių duomenų šaltinių jau įrašytus kai kuriuos asmens ir būsto duomenis: asmens gimimo datą, gimimo vietą, santuokinę padėtį, pilietybę, adresą, būsto plotą, pastatymo metus. Duomenis bus galima patikslinti.

Gyventojai turės susirašyti tuo adresu, kuriuo gyvena, net jei jis nesutampa su deklaruota gyvenamąja vieta.

Jei bus užpildyti visi būste gyvenančių asmenų duomenys, surašinėtojai, prasidėjus gyventojų apklausai, šio būsto nelankys.

Apie 60 procentų šalies gyventojų naudojasi internetu, todėl Statistikos departamentas kviečia pasinaudoti šia modernia galimybe ir susirašyti elektroniniu būdu.

Balandžio 5–gegužės 9 d. vyks antrasis surašymo etapas: gyventojus, kurie surašė ne visus savo būsto gyventojus ar išvis nesusirašė elektroniniu būdu, lankys surašinėtojai ir paprašys atsakyti į surašymo lapo klausimus. Surašymo darbuotojus bus galima atpažinti iš surašymo darbuotojo pažymėjimų ir specialių portfelių. Statistikos departamentas išsamiai informuos apie gyventojų surašymo eigą, veiks nemokamas telefonas, kuriuo bus galima konsultuotis surašymo lapo pildymo ar kitais, su surašymu susijusiais, klausimais.

Šiuo metu Statistikos departamento specialistai moko surašymo skyrių vedėjus. Lietuvos Respublikos teritorija jau suskirstyta surašymo teritorijomis – surašymo skyriais bei instruktoriaus ir surašinėtojo apylinkėmis. Numatyta, kad surašymo darbus atliks daugiau kaip septyni tūkstančiai darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius