Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Statybininkai raginami paspartinti „Girstučio“ rūmų rekonstrukcijos darbus

Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovai susitiko su sporto ir kultūros centrą „Girstutis“ rekonstruojančiais statybininkais ir paragino juos spartinti darbus. Kauno mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius pakvietė statybininkus, sužinojęs, kad darbai atsilieka nuo numatyto grafiko.
Girstutis
„Girstučio“ sporto ir kultūros centro rekonstrukcija kainuos apie 21 mln. litų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Girstučio“ rūmus rekonstruoja UAB „Sienojus“, laimėjusi viešųjų pirkimų konkursą. „Girstučio“ sporto ir kultūros centro rekonstrukcija kainuos apie 21 mln. litų. Jau pasirašyta sutartis dėl 5 mln. litų Europos Sąjungos paramos, dar 4 mln. litų skirti iš valstybės biudžeto.

Buvo planuojama, kad darbai bus baigti iki 2011 metų vasario. Tačiau „Sienojus“ direktorius Arūnas Zinkevičius teigė, kad darbų grafiką norima keisti dėl papildomų projektavimo darbų, kitų iškilusių nenumatytų klausimų.

Šio projekto vadovas, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius, statybininkų paprašė kitą savaitę pateikti patikslintą darbų grafiką, kuriame būtų nurodyta, kaip bus įsisavinamos statybai skirtos lėšos.

„Statybininkai privalo iki žiemos užsandarinti pastatą, kad galėtų toliau dirbti žiemą. Tik darbų metu paaiškėjo, kad neužteks numatytų lėšų baseino vonios rekonstrukcijai. Tam reikės ieškoti papildomų pinigų“, - sakė Z.Abramavičius.

Po rekonstrukcijos bus sutvarkytas vienintelis Kaune 50 metrų ilgio baseinas, nebeliks lengvosios atletikos maniežo, kuris nebeatitinka tarptautinių reikalavimų. Vietoj maniežo bus įrengtas 4 takų 25 metrų baseinas. Didžiajame baseine galės treniruotis plaukikai, vandensvydininkai, penkiakovininkai ir kiti vandens sporto atstovai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius