Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

Statyti naują teatrą padės žiūrovai

Klaipėdos muzikinis teatras tiesia rankas į žiūrovus – apie naująjį pastatą svajojantys teatralai sekmadienį rengia labdaringą koncertą.
Klaipėdos muzikinis teatras jau seniai nebėra miesto puošmena.
Klaipėdos muzikinis teatras jau seniai nebėra miesto puošmena. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Visos surinktos lėšos bus skirtos svajonei pildyti – architektūriniam konkursui, parinksiančiam vietą naujam teatrui, apmokėti.

„Šis architektūrinis-urbanistinis konkursas naujojo pastato vietos parinkimui – pirmas realus žingsnis, kad pastatas atsirastų, iki tol buvo tik kalbos“, – teigė teatro vadovas Ramūnas Kaubrys. Jau kelias savaites teatro Kolonų salėje galima apžiūrėti konkurse dalyvaujančių architektų siūlymus, kurioje miesto erdvėje galėtų atsirasti naujasis pastatas Muzikiniam teatrui.

Klaipėdiečiai gali pareikšti ir savo nuomonę – salėje yra padėta speciali atsiliepimų knyga. Vėliau pareikštos nuomonės ir siūlymai bus viešinami.

Konkurso rengimo išlaidos siekia per 35 tūkst. Lt. Tokia suma teatrui, vos išgyvenančiam iš gauto finansavimo, yra pernelyg didelė.

Sekmadienį Klaipėdos muzikinis teatras kviečia savo žiūrovus solidarizuotis ir ateiti į labdaringą koncertą „Statykime naują teatrą!“. Scenoje publika išvys retokai uostamiestyje dainuojantį maestro Virgilijų Noreiką, Eduardą Kaniavą, Kauno valstybinio muzikinio teatro, Lietuvos nacionalinės operos ir baleto teatro solistus, chorą „Cantare“.

„Visi solistai demonstruoja pritarimą mūsų norui statytis naują teatrą. Toks palaikymas mums labai svarbus“, – teigė R.Kaubrys.

Tiesa, patys klaipėdiečiai pirkti po 100 Lt vienam ir 160 Lt porai kainuojančių bilietų į labdaros koncertą neskuba. Viliamasi, kad žiūrovai dar taps aktyvesni. 

Koncertas vyks sekmadienį 17 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Konkurse – šeši dalyviai

Konkursas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro naujo pastato statybos naujai vietai parinkti sulaukė šešių dalyvių.

Profesionalų analizei pateiktos dvi vietos teatro statybai: dabartinis teatro sklypas Danės gatvėje ir erdvė palei Danės upės žiotis, buvusios „Laivitės“ teritorijoje. Viešas vertinimo komisijos posėdis numatytas spalio 27 d., 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius