Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Stiprinama taksi vairuotojų kontrolė

Rugsėjo 15–17 dienomis Savivaldybės ir policijos pareigūnai tikrins iš Vilniaus oro uosto į viešbučius ir iš viešbučių į Vilniaus oro uostą keleivius vežančius taksi. Tokių priemonių imamasi dėl taksi vairuotojų piktnaudžiavimo, reikalaujant didesnio nei nustatyta įmonės tarifuose atlygio už kelionę bei padidėjusio skundų skaičiaus.
Metrologijos isnpekcijos darbuotojai tyrimą atliko prie Vilniaus oro uosto.
Taksi automobiliai / „Scanpix“ nuotr.

„Nesąžiningų taksistų piktnaudžiavimas yra netoleruotinas. Tai kenkia ne tik miesto, bet ir visos mūsų šalies įvaizdžiui, todėl darome viską, kad sukčiavimo atvejai nebepasikartotų, stipriname kontrolę“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Savivaldybė ne kartą yra kreipusis į Susisiekimo ministeriją prašydama pakeisti taksi paslaugų apmokestinimo tvarką, nustatytą keleivių vežimo lengvaisiais taksi automobiliais taisyklėse. Dar metų pradžioje Vilniaus oro uoste vykusiame Vilniaus mero V.Navicko ir oro uosto generalinio direktoriaus Tomo Vaišvilos susitikime buvo sutarta, kad reikia įvesti fiksuotą taksi mokestį, jeigu vykstama iš oro uosto į centrinę miesto dalį.

Vilniaus mero nuomone, išvengti taksi vairuotojų savivalės būtų galima, jei pačios taksi įmonės griežčiau kontroliuotų savo darbuotojus. Anot V.Navicko, fiksuoto mokesčio įvedimas galėtų būti vienas iš ilgalaikių šios problemos sprendimo būdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius