Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 07 26

Stojimo į Liberalų sąjūdį detektyvas: partijos nariu netapęs kaunietis sulaukė reikalavimo sumokėti nario mokestį

Į Liberalų sąjūdį prieš kurį laiką ketinęs įstoti kaunietis Tadas įsitikino, kad tai padaryti yra lengviau, nei gali atrodyti. Partijos tinklalapyje anketą užpildęs 15min skaitytojas ilgai negavo jokio atsakymo, kol neatskriejo reikalavimas susimokėti nario mokestį. Liberalų sąjūdžio atsakingasis sekretorius Renaldas Vaisbrodas negali paaiškinti, kaip tai įvyko, tačiau tikina, jog į narių sąrašus Tadas nėra įtrauktas.
 Liberalų sąjūdžio tarybos posėdis.
Liberalų sąjūdžio tarybos posėdis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Stojant į partiją paprastai reikia gauti politinės jėgos tam tikro skyriaus narių sutikimą ir užpildyti reikiamus dokumentus.

Tačiau Kaune gyvenančiam 15min skaitytojui Tadui (pavardė redakcijai žinoma – aut.) to nereikėjo – nors Liberalų sąjūdžio atstovai tai neigia, jis greičiausiai buvo įtrauktas į partijos sąrašus, antraip jo nebūtų paprašę sumokėti nario mokesčio.

Užpildęs anketą kvietimo tapti nariu nesulaukė

15min Tadas pasakojo, kad paraišką įstoti į partiją internetu užpildė net porą kartų, bet su juo iš partijos niekas vis tiek nesusisiekė.

Galiausiai Tadas liberalus pamiršo, tačiau visai neseniai vyras sulaukė kvietimo dalyvauti susitikime su tuomečiu partijos nariu, europarlamentaru Antanu Guoga Vilkaviškyje.

O galiausiai paskambino iš Liberalų sąjūdžio Vilkaviškio skyriaus ir pasakė, kad aš esu narys ir reikia susimokėti nario mokestį.

„Tai pasirodė keista, nes gyvenu Kaune, esu ten registruotas, o Vilkaviškyje tik esu užaugęs“, – pasakojo Tadas.

Jis tvirtino anketoje liberalams nurodęs, kad gyvena Kaune ir apie Vilkaviškį neužsiminęs.

„Tuomet pradėjau gauti partijos naujienlaiškius. O galiausiai paskambino iš Liberalų sąjūdžio Vilkaviškio skyriaus ir pasakė, kad aš esu narys ir reikia susimokėti nario mokestį. Aš nustebau, – teigė jis. – Kaip suprantu, dabar esu Liberalų sąjūdžio Vilkaviškio skyriaus narys, bet parašo nesu niekur padėjęs.“

Tadas svarstė, kad galbūt tokiu būdu Liberalų sąjūdis bando pasididinti narių skaičių.

„Formą internete gali užpildyti bet kas“, – pabrėžė jis.

Nežino, kodėl paprašė susimokėti

Liberalų sąjūdžio atsakingasis sekretorius R.Vaisbrodas 15min aiškino, kad tik užpildžius anketą internetu partijos nariu netampama.

Joje yra klausimas, kurio skyriaus nariu žmogus pageidauja tapti, tuomet naujoko kandidatūrą svarsto pasirinkto skyriaus nariai.

Jei sprendimas teigiamas, žmogus turi sumokėti nario mokestį, tuomet informacija keliauja į centrinį štabą ir jis įtraukiamas į partijos narių sąrašą.

Asmeninio albumo (Facebook) nuotr./Renaldas Vaisbrodas
Asmeninio albumo (Facebook) nuotr./Renaldas Vaisbrodas

Vėliau, išanalizavęs šį konkretų atvejį, R.Vaisbrodas tikino, jog Tadas nėra partijos narys. Esą jis liberalų duomenų bazėje tėra įrašytas kaip žmogus, išreiškęs norą tapti partijos nariu.

„Neįsivaizduoju“, – atsakė jis paklaustas, kodėl tuomet Tado buvo prašoma susimokėti partijos nario mokestį.

Atsakingasis sekretorius taip pat teigė, jog pareikšdamas norą įstoti į partiją Tadas anketoje nurodė, jog gyvena Vilkaviškyje. Anot jo, anketą Tadas užpildė 2014 metų gruodį, o ne pernai rudenį, kaip teigė 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius