Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 11 22

Stojo ginti Kristijono Donelaičio

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius pirmadienį prie Rusijos konsulato stojo ginti lietuvių grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio.
Piketuotojai Klaipėdoje susirūpino Kristijono Donelaičio muziejaus likimu Tolminkiemyje.
Piketuotojai Klaipėdoje susirūpino Kristijono Donelaičio muziejaus likimu Tolminkiemyje. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

K.Donelaičio muziejuje Kaliningrado srityje, Tolminkiemyje (Čistyje Prūdai), susirūpinta, kai Kaliningrado Dūma prakalbo apie ketinimus perduoti muziejaus pastatą Rusijos stačiatikių bažnyčiai.

„Kas laikys muziejų cerkvėje? Juk reikia ir ikonas sukabinti ir pamaldas vesti”, - susirūpino vienas iš piketo organizatorių, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos pirmininkas Petras Šmitas. Prie konsulato susibūrę piketuotojai priminė, kad Kristijonas Donelaitis – Lietuvos Homeras ir jo muziejumi Tolminkiemyje turėtų rūpintis Kultūros ministerija, juolab kad pati Lietuva ir rūpinosi pastato atstatymu.

„Perdavus pastatą cerkvei mes ne šiaip prarastume muziejų, mes netektume paties Kristijono Donelaičio”, - teigė P.Šmitas.

Protestuotojų pasirašyti dokumentai perduoti konsulatui. Rusijos generalinis konsulas Anatolijus Krotkovas teigė, jog jie nulemti muziejaus likimo negali. Planų sustabdyti muziejaus veiklą esą nėra. Dūma sprendimą dėl muziejaus likimo yra atidėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius