Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22

Stringa Saulės mūšio memorialo statybos

Nors žadėta, kad rugsėjį, kai bus minimos 775-osios Saulės mūšio metinės, memorialas Joniškio rajone bus baigtas, darbus stabdo lėšų trūkumas, pranešė LTV naujienų laida „Šiandien“.

Memorialas jau šios vasaros pabaigoje turėjo atrodyti taip: į aukštį kylanti 30 metrų aukščio smailė mestų šešėlį ant laikrodžio 12, 3 ir 6 valandų simboliškai nurodant metus, kuriais įvyko Saulės mūšis.

Šalia esantis telkinys vaizduotų pelkę su nugrimzdusiais kalavijuočiais, o ąžuolų miškelis – Lietuvos kariuomenę. Kiek tolėliau turėjo atsirasti ir muziejus. Tačiau memorialo statybos darbai įstrigo dėl pinigų trūkumo.

„Čia savivaldybės lėšų nėra, tik iš Valstybės investicijų programos arba iš Privatizavimo fondo, kaip šiemet žadėjo, o ten lėšų trūksta, tai ir čia pritrūko“, – sakė Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Voldemaras Bandžiukas.

Joniškio savivaldybė šiemet statyboms prašė bent 700 tūkst.

Finansų ministerijos atstovai sakė, kad memorialui šiemet skirs tik 50 tūkst. litų, nes Lietuvoje esą yra svarbesnių tvarkytinų objektų.

Šiemet minint Saulės mūšio 775-ias metines visoje Lietuvoje numatyta dešimtys jubiliejinių renginių.

Saulės mūšis įvyko 1236 metų rugsėjo 22 dieną tarp žemaičių ir į Žemaitiją įsiveržusios Kalavijuočių ordino kariuomenės. Mūšyje buvo sunaikinta didelė jungtinė kalavijuočių, Livonijos, kryžiuočių ir Rusijos miestų jungtinė kariuomenė. Žuvo ir kalavijuočių ordino magistras Folkvinas. Po metų popiežius Grigalius IX kalavijuočių ordino likučius prijungė prie Teutonų ordino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius