Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 17

STT atlieka tyrimą dėl Biržų rajono savivaldybės sudarytos statybos darbų sutarties

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Biržų rajono savivaldybės sudarytos dviejų kultūros namų remonto ir rekonstrukcijos sutarties.
STT
STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip BNS trečiadienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas, ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo buvo pradėtas pernai metų gruodžio 16 dieną, jame įtarimai pareikšti dviem savivaldybės techniniams prižiūrėtojams.

Gruodžio 7 dieną STT gavo paklausimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų uždarajai akcinei bendrovei „Docilis“ atliekant statybos darbus Biržų rajono savivaldybės objektuose. STT Panevėžio valdyba, tikrindama informaciją, iš Biržų rajono savivaldybės gavo Nausėdžių kultūros namų kapitalinio remonto ir Pačeriaukšlės kultūros namų rekonstrukcijos darbų dokumentus. Įtariant, kad galimai netinkamai atlikta statybos darbų techninė priežiūra, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

STT Panevėžio valdyba, tikrindama informaciją, iš Biržų rajono savivaldybės gavo Nausėdžių kultūros namų kapitalinio remonto ir Pačeriaukšlės kultūros namų rekonstrukcijos darbų dokumentus.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo pareikšti įtarimai statybos techniniams prižiūrėtojams L.B. ir B.Ž., kurie įtariami, kad būdami valstybės tarnautojui prilygintais asmenimis – statybos techniniais prižiūrėtojais, netinkamai atliko savo pareigas – pasirašė darbų atlikimo aktuose, taip patvirtindami neteisingus duomenis ir priėmė nekokybiškai atliktus darbus.

Pasak STT, neatmetama, kad įtariamųjų ratas gali plėstis.

Biržų rajono Nausėdžių kultūros namų kapitalinio remonto ir Pačeriaukšlės kultūros namų rekonstrukcijos darbus tyrė ir ekspertai.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, kreipėsi į juos, kad būtų patikslinti kai kurie ekspertizės aktuose pateikti duomenys, taip pat kreipėsi į Biržų rajono savivaldybės administraciją, prašydami pateikti kai kuriuos tyrimui reikšmingus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius