Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 19

STT įduota ilgametė Laimutės Anužienės pavaduotoja jau nebedirba Karaliaus Mindaugo centre

Jolanta Valiulienė ilgą laiką buvo garsiosios Laimutės Anužienės dešinioji ranka Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre (KMPMC). Ne tik vadovaujant profesinei mokyklai, bet ir iš jos nemenkai užsidirbant. Kaip L.Anužienės, taip ir J.Valiulienės era baigėsi.
Šio pastato istorija išduoda, kaip Karaliaus Mindaugo centro direktorės pavaduotoja Jolanta Valiulienė pasipinigavo iš savo darbovietės
Šio pastato istorija išduoda, kaip Karaliaus Mindaugo centro direktorės pavaduotoja Jolanta Valiulienė pasipinigavo iš savo darbovietės / Aliaus Koroliovo, KMPMC nuotr.

J.Valiulienės pasitraukimas buvo vienas pirmų sprendimų, priimtų KMPMC vairą perėmus naujai vadovei. Apie jos pasitraukimą iš KMPMC direktoriaus pavaduotojos pareigų 15min pranešė naujoji profesinės mokyklos vadovė Nora Pileičikienė.

Penktadienį darbą pradėjusi KMPMC direktorė informavo, jog J.Valiulienės karjerą KMPMC nutrūko tą pačią dieną.

N.Pileičikienės teigimu, J.Valiulienė Karaliaus Mindaugo centrą paliko šalių susitarimu.

J.Valiulienės valdoma bendrovė „Valedija“ tiesiogiai figūruoja dviejuose galimai neteisėto pelnymosi iš KMPMC epizoduose. Visų pirma, „Valedija“ panaudota Anužių šeimai mįslingomis aplinkybėmis įsigyjant patalpas KMPMC valdomame pastate Kaune, Griunvaldo gatvėje. Taip čia atsirado Anužių šeimos butas, kuriame gyveno ir pati L.Anužienė.

Kai 15min atskleidė „Valedijos“ vaidmenį šioje schemoje, šios įmonės akcininke J.Valiuliene užsiėmė etikos sargai. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ne tik patvirtino 15min surinktą informaciją, bet ir aptiko daugiau įdomybių. Pavyzdžiui, beveik du šimtus trumpalaikių automobilių nuomos sutarčių tarp KMPMC ir „Valedijos“.

Paaiškėjo, kad KMPMC buvo pagrindinis J.Valiulienės verslo pragyvenimo šaltinis. Dėl šių aplinkybių VTEK nutarė J.Valiulienę įduoti STT. Dėl dviejų L.Anužienės sūnų bei marčios nedeklaruotų sandorių VTEK taip pat pasisakė griežtai: etikos sargų vertinimu, visa Anužių trijulė pažeidė įstatymą.

Ikiteisminiame tyrime dėl plataus masto korupcijos ir sukčiavimo KMPMC įtariamųjų kol kas nėra. Vienas asmuo – Laimutė Anužienė – turi specialiojo liudytojo statusą.

Jau kurį laiką KMPMC nedirba ir L.Anužienės sūnus Aivaras Anužis. L.Anužienės marti ir kitas sūnus Nerijus Anužis centre tebedirba. N.Pileičikienė į Anužių karjeros prognozes kol kas nesileidžia.

Primename, jog triukšmas KMPMC prasidėjo po 15min publikacijų apie įtartinas L.Anužienės operacijas bei finansavimą, kurį centrui skyrė ankstesnės vyriausybės švietimo ir mokslo ministrė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė. Būtent KMPMC, aukštose pareigose, A.Pitrėnienė rado darbą po Darbo partijos fiasko Seimo rinkimuose.

Kilus triukšmui, A.Pitrėnienė iš šių pareigų pasitraukė, ji netrukus išstojo ir iš Darbo partijos. L.Anužienę užgriuvo teisėsauga – tyrimus dėl galimos korupcijos ir sukčiavimo KMPMC vis dar atlieka STT ir FNTT. L.Anužienės piktnaudžiavimą patvirtino ir Švietimo ir mokslo ministerijos užsakytos audito išvados. Ministerija kelissyk bandė atleisti ilgametę profesinės mokyklos vadovę, tačiau tam trukdė arba jos ligos, arba kitų KMPMC dalininkų, glaudžiai susijusių su Anužių šeima, pozicija.

L.Anužienė iš KMPMC atleista šių metų rugsėjį, bet čia pat ji vėl buvo įdarbinta centre, tik kitose pareigose. Kilus triukšmui, KMPMC atšaukė ir šį sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius