Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 01

Po 15min.lt publikacijų STT imasi „Start Vilnius“ aferų

Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamų aferų Vilniaus savivaldybės bendrovėje „Start Vilnius“.
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai 15min.lt patvirtino STT atstovas Ruslanas Golubovas.

„Pradėtas tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir svetimo turto iššvaistymo“, – sakė R.Golubovas.

Pasak jo, įtariamojo statuso šiame tyrime kol kas niekas neturi.

Tyrimas dėl „Start Vilnius“ pradedamas po 15min.lt atlikto žurnalistinio tyrimo, kuris atskleidė galimas aferas su bendrovės valdytu nekilnojamuoju turtu. „Start Vilnius“ direktoriaus pavaduotojo Rimanto Jurkšo verslai užvaldė mažiausiai du bendrovei priklausančius pastatus, taip įgydami pirmumo teisę į po jais esančią valstybinę žemę Geležinio Vilko ir Subačiaus gatvėse. Pirmuoju atveju, privačioje to paties sklypo dalyje jau dygsta daugiabutis – jį stato R.Jurkšo įmonė „NT koncernas“.

Paviešinus galimas R.Jurkšo aferas, „Start Vilnius“ vadovas Simas Ramutis Petrikis buvo iškviestas pas Vilniaus merą Remigijų Šimašių „ant kilimėlio“. Po trumpo pokalbio S.R.Petrikis nutarė paaukoti R.Jurkšą ir atleisti savo pavaduotoją iš pareigų. Vis dėlto po poros dienų S.R.Petrikis iš posto pasitraukė ir pats.

Netrukus R.Šimašius kreipėsi į prokurorus, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą R.Jurkšo ir S.R.Petrikio atžvilgiu. Meras buvusių „Start Vilnius“ vadovų veiksmuose įžvelgia piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir prekybos poveikiu požymių.

15min.lt žiniomis, dalis dokumentų, leidusių R.Jurkšo verslams perimti „Start Vilnius“ turtą, patvirtinti S.R.Petrikio parašu.

15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema
15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius