Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 07 19

STT: Kalvarijos savivaldybėje įgyvendinamos ne visos korupcijos prevencijos priemonės

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai atliko korupcijos rizikos analizę Kalvarijos savivaldybėje (toliau – Savivaldybė), teigiama išplatintame pranešime.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Nustatyta, kad 2009–2010 metais ne visos korupcijos prevencijos priemonės Savivaldybėje buvo įgyvendinamos: nebuvo vykdomas teisės aktų ar jų projektų antikorupcinis vertinimas, Savivaldybė nė karto nesikreipė į STT dėl asmenų, siekiančių eiti arba einančių pareigas Savivaldybės įstaigoje, patikrinimo.

Pažymėtina, kad Savivaldybė turėtų aktyviau įgyvendinti antikorupcinį visuomenės švietimą ir informavimą, valstybės tarnautojų antikorupcinį mokymą.

Savivaldybės Tarybos sprendimu yra patvirtinta Antikorupcijos komisija, kuri turėtų formuoti antikorupcinę politiką. Tenka konstatuoti, kad Antikorupcijos komisijos veikla yra fragmentiška ir nepakankama. Komisija 2010 metais sušaukė tik 1 posėdį.

Analizės metu įvertintas korupcijos prevencijos priemonių, nustatytų Korupcijos prevencijos įstatymo 5 straipsnyje, įgyvendinimas Savivaldybėje, taip pat antikorupciniu požiūriu analizuotos Savivaldybės administracijos Ūkio ir urbanistikos skyriaus bei Nuolatinės statybų komisijos vykdomos procedūros
teritorijų planavimo ir statybos srityse, įvertinti skyriaus veiklą reglamentuojantys teisės aktai.

Išanalizavus Savivaldybės administracijos Ūkio ir urbanistikos skyriaus veiklą reglamentuojančius vidinius teisės aktus, nustatyta, kad nepakankamai išsamiai reglamentuota vykdomos veiklos apimtis (veikla platesnė nei reglamentuota), nenustatytos atsakomybės ribos ir kontrolė.

Savivaldybės interneto tinklalapyje ir vietiniuose stenduose pateikiama informacija apie asmenų aptarnavimą neinformatyvi. Nesant išsamios, patikimos ir laiku visuomenei pateikiamos informacijos apie paslaugas, sudaromos sąlygos Savivaldybės tarnautojų diskrecijai (veikti savo nuožiūra) priimant sprendimus ir daugėja galimybių pasireikšti korupcijai.

Siekdami mažinti korupcijos pasireiškimo galimybes Savivaldybėje ir gerinti institucijos veiklą, vykdant korupcijos prevenciją, STT pareigūnai pateikė rekomendacijų ir pasiūlymų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius