-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 16 /22:08

STT Klaipėdos uoste atliko kratas, sulaikyti du asmenys

Tiriant galimą korupciją Klaipėdos uoste ketvirtadienį atliktos kratos, sulaikytas aukštas pareigas einantis uosto darbuotojas ir Latvijos pilietis, BNS patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba.
STT
STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų korupcinių veikų, uosto direkcijoje atlikti procesiniai veiksmai – kratos. Sulaikytas infrastruktūros departamento vadovas ir Latvijos pilietis“, – BNS sakė STT direktoriaus pavaduotojas Romas Zienka.

Sulaikytų asmenų pavardžių jis nenurodė.

Klaipėdos uosto infrastruktūros direktoriaus pareigas nuo šių metų sausio eina Gediminas Zumaras, kuris pakeitė pernai lapkritį direkciją palikusį Algirdą Kamarauską.

Teisėsauga daugiau informacijos žada pateikti penktadienį.

Klaipėdos uosto direkcijos finansų vadovas Martynas Armonaitis patvirtino žinantis, kad direkcijos patalpose lankėsi STT pareigūnai.

„Mačiau, kad atėjo pareigūnai kažkur be 20 minučių penktą valandą ir tiek. Supratau, kad ten kažkas buvo tikrinama iki vakaro“, – BNS sakė M.Armonaitis.

Jis teigė nežinantis, kokiu klausimu uoste lankėsi pareigūnai, taip pat negalėjo patvirtinti, kad pareigūnai sulaikė G.Zumarą.

Direkcijos Teisės departamento direktorius Linas Rudys BNS taip pat patvirtino, kad ketvirtadienį darbo dienos pabaigoje direkcijoje lankėsi STT pareigūnai, tačiau teigė šiuo metu nežinantis, kokius procesinius veiksmus jie atliko.

Susisiekimo ministro atstovas spaudai sakė žinantis tik STT pareigūnų apsilankymo faktą.

„Vienintelė informacija, kad esame girdėję, kad buvo STT pareigūnai šiandien apsilankę, bet daugiau informacijos neturime“, – BNS sakė Ričardas Slapšys.

Su susisiekimo ministru Rimantu Sinkevičiumi ir uosto generaliniu direktoriumi Arvydu Vaitkumi BNS susisiekti kol kas nepavyko.

Klaipėdos uoste aktyviai dirba dvi Latvijos bendrovės – „Latvijas tilti“ ir BMGS. „Latvijas tilti“ kartu su „Kamineros“ grupei priklausančia statybų bendrove „Borta“ neseniai laimėjo 11,7 mln. eurų vertės Malkų įlankos gilinimo darbų konkursą, o BMGS ir „Hidrostatybos“ konsorciumas už 14,952 mln. eurų (su PVM) turėtų rekonstruoti krovos bendrovės „Bega“ krantines.

Pernai spalį STT buvo pranešusi, kad neįvardintas uosto direkcijos skyriaus vadovas įtariamas korupcija. Pareigūnai įtarė, kad šis asmuo, atlikdamas projekto priežiūrą ir tikrindamas darbų kokybę, piktnaudžiavo tarnyba ir suklastojo dokumentus.

Tuomet įtarimų kilo dėl uosto valymo darbų. STT teigė atlikusi tyrimui reikšmingų dokumentų poėmius, tačiau apie tolimesnę tyrimo eigą nebuvo pranešta.

Klaipėdos jūrų uoste dirba daugiau kaip 200 žmonių, pernai uostas uždirbo beveik 25 mln. grynojo pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius