Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 13 /14:19

STT pareikštus įtarimus Kraujo donorystės centro vadovas Artūras Jonas Venslauskas vadina absurdiškais

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdyba Kraujo donorystės centro (KDC) vadovui Artūrui Jonui Venslauskui pareiškė įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, sukčiavimu, dokumentų suklastojimu ir neteisėtu vertimusi ūkine, komercine veikla. Direktorius 15min.lt neigė daręs ką nors nelegalaus.
A.J.Venslauskas
A.J.Venslauskas / Kraujo donorystės centro nuotr.

Kaip pranešė STT, įtariama, kad, pažeidžiant teisės aktuose nustatytą tvarką ir neturint reikiamų leidimų parduoti kraujo plazmą, 2007–2009 m. buvo organizuotas neteisėtas šviežiai šaldytos kraujo plazmos (surinktos iš donorų) išvežimas iš Lietuvos į Austriją.

Išvežimo dokumentuose buvo nurodyta, kad kraujo plazma išvežama perdirbti, tačiau pagal įtarimus ji buvo parduota ir taip padaryta didelė žala valstybei – KDC į Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą negrąžino daugiau kaip 700 tūkstančių litų donorų kompensacijoms skirtų biudžeto lėšų.

STT duomenimis, versdamasis šia veikla, Kraujo donorystės centras gavo beveik 6 mln. litų pajamų. 

Jaučiasi ramus

Artūras Jonas Venslauskas 15min.lt įtarimus vadino absurdiškais ir tikino jokių prasižengimų nepadaręs. „Aš net neturiu žodžių. Mes dirbame pagal Lietuvos teisės aktų nustatytą tvarką“, – aiškino jis.

Anot KDC vadovo, per teisėsaugininkų minimą laikotarpį kraujo plazma iš tiesų buvo išvežama perdirbti į Austriją, o pagamintų kraujo preparatų į Lietuvą pargabenta tik tiek, kiek valstybė galėjo įpirkti.

„Į Lietuvą kraujo preparatai negrįžo ne dėl to, kad plazma nebuvo perdirbta, o todėl, kad valstybė neturėjo pinigų sumokėti už tuos preparatus. Kiek tam buvo skirta pinigų, už tiek ir vaistų parvežėme, išdalijome ligoninėms“, – sakė A.J.Venslauskas.

Jo teigimu, 2009 metų pabaigoje Valstybinė ligonių kasa rado šiek tiek pinigų kraujo preparatams įsigyti. „Kiek buvo skirta pinigų, už tiek iki kiekvieno cento, parvežėme preparatų ir jie buvo išvežti į ligonines. Kaip jie nori gauti daiktus, jeigu už juos nemoka. Aš nesijaudinu, nes tikrai nė vienas centas nebuvo pavogtas. Kas toliau bus, matysime. Turiu visus dokumentus, tą patį sakysiu ir teisme, jei toks bus. Esu visiškai ramus", – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius