Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 25 /15:39

STT sulaikė „Kauno regiono kelių“ ir Kėdainių kelių tarnybos vadovus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai pranešė įtardami piktnaudžiavimu 48 valandoms antradienį sulaikę valstybės įmonės „Kauno regiono keliai“ direktorių Vidmantą Lisauską, jo pavaduotoją Edmundą Kaučiką, šios įmonės padalinio vadovus.
STT
Asociatyvinė nuotr. STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

STT pateikia tik sulaikytųjų inicialus, tačiau 15min žiniomis, šie asmenys –„Kauno regiono kelių“ Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Vaidas Stravinskas ir inžinierius Tomas Glebavičius.

Šiems asmenims pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Įmonių patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs daiktai ir dokumentai.

Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo buvo pradėtas surinkus duomenis, kad minėtai valstybės įmonei priklausantis turtas galėjo būti neteisėtai naudojamas juridinių asmenų vykdomuose statybos darbuose.

V.Lisauskas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai yra deklaravęs, kad šiai bendrovei vadovauja jo sūnus Audrius Lisauskas.

Vykdant tyrimą taip pat buvo sulaikytas vienos neįvardijamos uždarosios akcinės bendrovės vadovas.

BNS neoficialiomis žiniomis, tai uždaroji akcinė bendrovė „Tauro ženklas“, besiverčianti eismo saugumo priemonių įrengimu. V.Lisauskas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai yra deklaravęs, kad šiai bendrovei vadovauja jo sūnus Audrius Lisauskas.

Įmonių patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs daiktai ir dokumentai.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius žurnalistams trečiadienį sakė, kad teisėsaugos akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai.

„Esu davęs nurodymą Kelių direkcijai bendradarbiauti, teikti konkurso medžiagas, kad padėtų išsiaiškinti teisybę“, – sakė R.Sinkevičius, kuris tvirtino nežinantis, kokio objekto viešieji pirkimai buvo vykdomi.

„Jeigu jie (įtarimai – red.) yra pagrįsti, žinoma, tie žmonės, kurie dirba vadovaujantį darbą, nedirbs“, – sakė ministras.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius