-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 26

Studentų darbo žvalgytuvės

Rekordinis studentų skaičius trečiadienį sugužėjo į Vilniaus universiteto finalinį Karjeros dienų renginį – karjeros mugę, ieškodami kontaktų su potencialiais darbdaviais. Kaip ir kasmet, jie labiausiai domėjosi ir gabiausių darbuotojų ieškojo tarp būsimųjų teisininkų, ekonomistų ir vadybininkų.
Trečiadienį vykusi VU Karjeros mugė šiemet sulaukė ypač didelio studentų susidomėjimo būsimos karjeros galimybėmis.
Trečiadienį vykusi VU Karjeros mugė šiemet sulaukė ypač didelio studentų susidomėjimo būsimos karjeros galimybėmis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Darbas Studentai

Visą mėnesį vykę Karjeros dienų renginiai šiemet sulaukė daugiau studentų, nei ankstesniais metais.

„Ieškau darbo, susijusio su personalo valdymu. Kitais metais laukia praktika. Reikia už kažko užsikabinti“, – sakė informologijos 3-io kurso studentė Irma.

„Matyt kalbos apie krizę veikia ir studentus. Šiemet jie daug aktyviau domisi karjeros galimybėmis“, – sakė antrą kartą rengiamų Karjeros dienų organizatorius Arnas Aukštikalnis.

Vilniaus universiteto studentų atstovybės organizuojamoje karjeros mugėje studentai optimistiškai vertino galimybę susirasti darbą.

„Ieškau darbo, susijusio su personalo valdymu. Kitais metais laukia praktika. Reikia už kažko užsikabinti“, – sakė informologijos 3-io kurso studentė Irma.

„Kol kas atėjau tik pasižiūrėti, nes šiuo metu studijuoju pirmame kurse. Smarkiai darbo ieškoti nepradėjau, bet po truputį domiuosi“, – pasakojo po karjeros mugę vaikščiojęs būsimasis fizikas Julius Jonušas.

Reiškia pageidavimus

Įmones, dalyvausiančias Karjeros dienose, universitete atrenka patys studentai. Jie anketose pareiškia nuomonę, kokių bendrovių pageidautų.

„Žiūrime, kas dalyvavo anksčiau. Taip pat atsižvelgiame į tai, rinkoje savo srityje yra lyderiai, galintys išgyventi krizę“, – pasakojo A.Aukštikalnis.

Organizatorių teigimu, daugiausia šansų susirasti darbą turi būsimieji vadybininkai, ekonomistai ir teisininkai.

Atsiperkanti investicija

„Didžiausios finansinės kompanijos investuoja į tolimesnę savo veiklą ir žino, kad investicija į studentus atsipirks“, – pasakojo A.Aukštikalnis.

Nuolat būsimųjų darbuotojų studentų Karjeros mugėje dairosi įmonė „Procter&Gamble“.

„Jei turime galimybę pasiūlyti darbą studentams, stengiamės tai padaryti. Ieškome IT, reklamos, pardavimų, finansų specialistų, kurie galėtų dirbti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje ar Lenkijoje“, – sakė bendrovės žmogiškųjų išteklių specialistė Kristine Bubko.

Trečiadienį karjeros mugėje gabių studentų darbui dairėsi apie 30 šalies įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius