-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Studentų dieną Kaune įsikurs Žalioji gatvė

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) Filosofijos ir Kultūros studijų katedros bei Kultūros vadybos pirmakursiai pirmąją savo Studentų dieną nusprendė paminėti žaliai – antradienį vyks jų rengiamas projektas „Žalioji gatvė“.
Renginio akimirkos
VU KHF studentai Kaune rengia projektą „Žalioji gatvė“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak organizatorių, šis projektas skirtas priminti visuomenei, jog nuo pirmosios Tarptautinės studentų dienos praėjo jau 70 metų. Laisvės alėjoje ir Kauno senamiestyje, 15-18 val., vyks įvairūs renginiai. Prieš 15 val. studentai, pasipuošę žalia atributika, rinksis prie Romo Kalantos memorialinės lentos Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelyje. Po šventinių sveikinimų žalioji eisena patrauks link Vilniaus gatvės, vėliau persikels į pagrindinių renginių vietą – M.Daukšos ir J.Naugardo gatvės atkarpos.

15.45 val. įvyks Žaliosios gatvės atidarymo ceremonija: čia įsikurs 4 pasilinksminimo zonos. Vienoje bus piešiami šaržai, kitur – pilstoma arbata bei dalinami sausainiai, dekupažo meistrai ves pamokėles, o labiausiai sušalusieji galės pasišildyti alaus sriubos.

16 val. Skelbiamas naujai atrastų Žaliosios gatvės dizainerių konkursas: bus išrinktos komandos iš kiekvieno universiteto. Jų nariai iš duotų medžiagų kurs drabužių modelius. O komisija ir žiūrovai išrinks geriausius, kurie nusipelnys dovanų. Žaliojoje gatvėje taip pat bus galima išmokti šokti (šokio paslapčių mokys Eglė Šabūnaitė), renkami šauniausi aktoriai.

16.40 val. prasidės studentų maištas prieš krizę. Renginio organizatoriai tikina, jog šia simboline akcija sieks paskatinti žmones atsikratyti nepagrįstų baimių. Savo sukurtam „kriziui“ studentai nupjaus galvą giljotina, taip parodydami, kad yra perpratę krizę, ją priima ir nugali. Žaliojoje gatvėje taip pat šurmuliuos ir loginės, sportinės, meninės varžybos, veiks improvizuota paveikslų galerija. Renginio pirmąją dalį užbaigs fakyrų šou. Tačiau nuo 19 val. šventė persikels į muzikos klubą „Džem'Pub“, kur gros grupės „Smashband“ ir „Aitra“, bus galima dainuoti karaoke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius