Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Studentų misija - nenaudojamą elektroniką paversti menu (nuotraukos)

Tamsiuosiuose sandėliukuose, rūsiuose ir kitose patalpose senos buitinės, kompiuterinės ar kitos technikos prikaupę kauniečiai kviečiami kūrybiškai jos atsikratyti. Grupė Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų siūlo nenaudojamą elektroniką paversti meno kūriniais.
"Įrankių turim, medžiagų irgi, tik ateikit", - kviečia projekto "InfoMenas" rengėjai
"Įrankių turim, medžiagų irgi, tik ateikit", - kviečia projekto "InfoMenas" rengėjai / Aliaus Koroliovo nuotr.

Praėjusiais metais pirmą kartą surengtas projektas „InfoMenas“ išaugo universiteto rūbą. Todėl šiemet renginys skirtas ne tik studentams, bet ir visiems norintiems.

Nauda bus triguba: ir įdomus kūrinys sukurtas, ir gera nuotaika paskleista, ir aplinka išsaugota, - sakė D.Leskauskas

„Turime medžiagų, įrankių tereikia ateiti ir ką nors šaunaus pasigaminti“, – sakė projekto koordinatorius Darius Leskauskas. Vakar vykusiose pirmosiose kūrybinėse dirbtuvėse darbavosi keliolika žmonių. Kur kas daugiau tikimasi jų sulaukti antrajame užsiėmime, kuris vyks kovo 4 dieną.

Pasak projekto iniciatorių, jų tikslas paprastas: paskatinti žmones neteršiant aplinkos atsikratyti senos technikos. „Šiemet „InfoMenas“ startuoja su naujomis idėjomis. Norime sujungti gamtą ir giliai rūsiuose gulinčią nebereikalingą elektroniką. Kūrinių idėjos gali būti net ir pačios beprotiškiausios: gėlės ar samanos, įvairūs augalai apraizgę seną kompiuterio dėžę, žydinti orchidėja dekoruotame monitoriuje ar futuristinė gėlių puokštė, puošta kompiuterio komponentais – visa tai gali būti mūsų kūrybinių dirbtuvių eksponatai. Nauda bus triguba: ir įdomus kūrinys sukurtas, ir gera nuotaika paskleista, ir aplinka išsaugota“, – sakė D.Leskauskas. Kartu su draugais jis ketina gaminti stilizuotą robotą, kuris būtų naudojamas projekto reklamai. Šį ir kitus iš technikos atliekų pagamintus kūrinius ketinama eksponuoti Kauno Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode, KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakultete. Idėja susidomėjo ir restoranas-naktinis klubas „Combo“.

Pasak D.Leskausko, norintys pasigaminti originalius kūrinius, kviečiami užsukti į antrąsias kūrybines dirbtuves. Jose laukiami ir tie, kurie nieko gaminti nenori, bet turi nenaudojamos elektronikos. „Iš jų suneštų medžiagų galėsime ką nors pagaminti, o likusias – saugiai utilizuoti“, – sakė projekto autoriai.

Projektas „InfoMenas“ vyksta KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybėje „InfoSA“, Studentų g. 69 – 121. Daugiau informacijos apie jį – www.istrink.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius