Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17

Studentui patiko Kauno mero kėdė

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ketvirto kurso studentas Mantas Visockas tik vieną dieną pasėdėjo Kauno mero kėdėje, tačiau šis užsiėmimas jam labai patiko: jaunuolis prisipažino ateityje joje norintis pasėdėti gerokai ilgiau.
M.Visockas vieną dieną buvo Kauno meru.
M.Visockas vieną dieną buvo Kauno meru. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune tarptautinę studentų dieną atrinktam studentui leidžiama vieną dieną pabūti miesto mero kailyje, susipažinti su savivaldos pagrindais.

M.Visockas meru vienai dienai buvo išrinktas Kauno regiono studentų atstovybių susirinkimo metu. Meras-studentas yra ne tik VDU studentas, tačiau ir aktyvus Kauno miesto bendruomenės narys.

„Mero darbas nėra toks paprastas kaip atrodo. Vieną dieną pabuvus meru mano nuomonė apie savivaldybę ir jos veiklą labai pasikeitė. Nesitikėjau tokio atviro pokalbio su skyrių vedėjais. Universitetas suteikia teorines žinias, bet realybėje viskas kitaip“, – įspūdžius pasakojo M.Visockas.

Susitikęs su Kauno savivaldybės administracijos skyriaus vedėjais vaikinas atrodė kaip reikiant įsijautęs į vaidmenį. Tarsi profesionalus politikas rinkimų agitacijos laikotarpiu jis daug kalbėjo apie valdininkų atsakomybę, veiksmų skaidrumą ir ragino nepasiduoti korupcijos pagundai.

Politikos mokslus studijuojantis jaunuolis savo ateitį sieja ne tik su politika – jis save norėtų išbandyti dirbdamas ir verslo sektoriuje. Tiesa, M.Visockas neneigė, kad ateityje tikrai neatsisakytų galimybės kandidatuoti į Kauno miesto mero postą.

„Aš ne tik kandidatuočiau, bet ir būčiau išrinktas Kauno miesto vadovu“, – į žurnalistų klausimus užtikrintai atsakinėjo vienos dienos meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius