Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 23

Suimtas įtariamas riaušininkas – buvęs pasienietis

Aiškėja, kad praėjusį penktadienį suimtas vyras, kuris sausio 16 d. per riaušes Vilniuje prie Seimo rūmų šaudė iš pistoleto, yra buvęs pasienietis, šiuo metu dirbantis kitoje vietoje. Pirmadienį rastas ir jo ginklas.
Prie Seimo
Prie Seimo / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Riaušės

Šią 15min.lt turimą informaciją patvirtino gerai informuoti šaltiniai teisėsaugos struktūrose. Pats suimtas vyriškis per apklausas tvirtino, kad tarnybą pasienyje prieš kurį laiką paliko savo noru ir perėjo dirbti į kitą vietą.

Vyriškiu pareigūnai susidomėjo ir jo pradėjo ieškoti, kai vieno televizijos kanalo filmuotoje medžiagoje buvo pastebėta, jog riaušių įkarštyje priešais Seimo rūmus vienas vyras išsitraukia pistoletą ir pradeda šaudyti (žemiau esančioje vaizdo medžiagoje šūvis užfiksuotas 46 sekundę).

Po kelių savaičių įtemptų paieškų įtariamasis buvo sulaikytas, o penktadienį suimtas porai savaičių.

Vyriškį suėmus, ginklas nebuvo rastas. Pistoletą, iš kurio, kaip įtariama, buvęs pasienietis šaudė, pareigūnai rado tik pirmadienį. Ginklas iš karto atiduotas atlikti daktiloskopinei ir balistinei ekspertizėms.

Nors pareigūnai teigia oficialiai kol kas negalintys pasakyti, koks tai ginklas, manoma, kad rastas pistoletas gali būti dujinis. Ar jis nėra perdirbtas, paaiškės po ekspertizių.

Šiuo metu dėl Vilniuje vykusių riaušių įtarimai yra pareikšti 49 asmenims. Pareigūnai neslepia, kad šis skaičius nėra galutinis. Šią savaitę įtarimus planuojama pareikšti dar šešiems asmenims. „Jie kol kas net ne visi žino, kad mes jau apie juos turime informacijos", – teigia 15min.lt šaltiniai.

Įtariamųjų riaušių byloje sparčiai pradėjo daugėti Vilniaus policijos internetiniame tinklalapyje paviešimus riaušėse užfiksuotų asmenų nuotraukas. Policija prašo atpažinusius nuotraukose užfiksuotos asmenis apie tai pranešti telefonais Vilniuje (8 5) 271 60 07, 271 60 50 arba elektroniniu paštu vilnius.vpk.kp.ontt@vrm.lt.

Pagal policijos svetainėje apsilankiusių žmonių pranešimus pareigūnai jau atpažino 12 nuotraukose užfiksuotų asmenų. Du iš jų patys, pamatę savo nuotraukas, atėjo į prokuratūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius