Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Sukčiai ieško lengvatikių

Į vilniečių namų duris beldžiasi prekybos agentai, apsimetantys „Vilniaus vandenų“ darbuotojais. Jie gyventojams siūlo ištirti geriamąjį vandenį ir įsigyti brangius vandens filtrus. Bendrovės darbuotojai tikina, kad jie tokia veikla neužsiima.
„Antakalnio ūkio“ atstovas teigia, kad vamzdynas, kuriuo tiekiamas šaltas vanduo užsikimšo po remonto viename bute.
„Vilniaus vandenų“ specialistai tikina vandens tyrimų vartotojų namuose nedarantys. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ pastaruoju metu sulaukia vilniečių, kurie teiraujasi, ar įmonės darbuotojai tikrai vaikšto po butus ir tiria vandens kokybę, skambučių. Dėl to skambina bent keli žmonės per dieną.

Ragina prašyti pažymėjimų

Negali būti jokių lankymų vėlai vakare – 21 valandą į namus tikrai neateis „Vilniaus vandenų“ darbuotojai, – tvirtino R.Šuliauskas.Anot bendrovės Komunikacijos skyriaus vadovo Roberto Šuliausko, „Vilniaus vandenų“ darbuotojai į vartotojų namus ateina tik dviem atvejais: jei norima patikrinti šalto vandens skaitiklius arba pasirašyti su naujai pastatytuose namuose įsikūrusiais gyventojais sutartis dėl vandens tiekimo.

„Gyventojai privalo reikalauti atėjusių žmonių pažymėjimų, kuriuose būtų darbuotojo nuotrauka ir įmonės antspaudas. Negali būti jokių lankymų vėlai vakare – 21 valandą į namus tikrai neateis „Vilniaus vandenų“ darbuotojai“, – tvirtino R.Šuliauskas.

Bendrovės darbuotojai vandens kokybės vartotojų namuose netikrina, bet gyventojai gali įsitikinti tuo, ar geria tikrai gerą ir švarų vandenį. Duomenis apie nuolat atliekamus vandens tyrimus skelbia pati bendrovė, o nepatiklieji vandenį gali išsitirti tiek „Vilniaus vandenų“, tiek kitose, su įmone nieko bendra neturinčiose, laboratorijose.

Žvalgosi lengvo grobio

Vandens tyrėjai–apsimetėliai gąsdindami žmones „labai blogu vandeniu“ ar net „grėsme sveikatai“ paprastai siekia įpiršti brangias filtravimo sistemas. Kai kurie patiklūs gyventojai gali susidurti ir su rimtesnėmis problemomis: anot „Vilniaus vandenų“ atstovų, yra pasitaikę atvejų, kai apsimetėliai tokiu būdu bandė apžiūrėti, ar namuose yra vertingų daiktų, kuriuos galima pavogti, o Klaipėdoje vieno lengvatikio butas taip buvo apiplėštas.

Policijos pareigūnai taip pat įspėja, kad gyventojai privalo nepasitikėti kiekvienu, pasibeldusiu į jų buto duris. „Gyventojai dažnai elgiasi lengvabūdiškai ir itin patikliai, į namus įsileisdami neva norinčius patikrinti skaitiklių rodmenis ar atlikti remonto darbus komunalinių tarnybų darbuotojus ar pareigūnus. Nereikalaudami tarnybinių pažymėjimų, jų atidžiai neapžiūrėję žmonės tampa vagių ir plėšikų taikiniu“, – sakė Vilniaus aps. VPK Viešųjų ryšių poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Policijos pareigūnai pataria žmonėms itin atidžiai rinktis, kuriuos nepažįstamus asmenis įsileisti į namus, tikrinti jų tapatybę, o kilus abejonių – kreiptis į policijos pareigūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius