-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 17

Sulaikytas įtariamas kontrabandinio krovinio vagis – buvęs aukšto rango pasienietis

Garsiąją cigarečių vagystę iš Panemunės muitinės tiriantys pareigūnai sulaikė buvusį aukšto rango pasienietį Vaidotą Stirbį, Tauragėje žinomą Šviesoforo pravarde, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“,
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Kontrabanda / Muitinės nuotr.

44 metų V.Stirbys trečiadienį buvo sulaikytas Tauragės rajono Žygaičių kaime. Pareigūnai pirmiausia užsuko pas čia gyvenančius jo tėvus.

„Policininkai tepaklausė, kur yra mano sūnus. Pasakiau, kad jis yra savo namuose“, – pasakojo 71 metų Genovaitė Stirbienė.

Netrukus V.Stirbys motinai atnešė savo namo raktus. Jis pasakė išvažiuojąs su policininkais ir greitai grįšiąs.

„Daugiau nieko nežinome apie jo sulaikymą. Gal žmona juo rūpinasi ir daugiau žino. Policininkai pasielgė neteisingai. Aš jaučiu, jog mano sūnus neturi ryšių su kontrabandininkais“, – kalbėjo G. Stirbienė. Tą patį tvirtino ir jos sutuoktinis.

„Reikėjo jį sulaikyti. To nedarytume, jeigu neturėtume rimtų priežasčių“, – sakė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Eugenijus Motiekaitis.

Pasak dienraščio, valstybės sienos apsaugos tarnyboje dirbęs ir Šviesoforu pravardžiuojamas V.Stirbys gali būti pagrindinis įžūlios vagystės iš Panemunės muitinės posto organizatorius. Manoma, kad šis tauragiškis sugebėjo įtikinti muitinės pareigūnus netrukdyti iš saugomo angaro išvežti cigaretes.

Įtariama, kad kontrabandinės cigaretės priklausė praėjusį mėnesį suimtam ir jau anksčiau su kontrabanda sietam tauragiškiui Mindaugui Hirchui ir jo bičiuliui V.Stirbiui.

V.Stirbys pravardę Šviesoforas gavo už tai, kad dar būdamas pareigūnas esą nuspręsdavo, kuriai kontrabandininkų grupuotei leisti per valstybės sieną netrukdomai pervežti prekes, o kurią demaskuoti.

Pagėgių rinktinėje V.Stirbys dirbo nuo 1992 metų iki 2005 metų balandžio. Jis nuo tarnybos pradžios ėjo vadovaujamas pareigas, o nuo 1998–ųjų dirbo Pagėgių rinktinės vado pavaduotoju. Kai V.Stirbys, kuris buvo atsakingas už operatyvinę veiklą, pasitraukė iš tarnybos, jo įtaka, anot „Lietuvos ryto“, likusiems dirbti pasieniečiams, taip pat kai kuriems muitininkams galėjo nesumažėti.

Vienus jis esą pats buvo įpainiojęs į kontrabandos verslą, prieš kitus buvo surinkęs daug kompromituojančios informacijos. Pagėgių rinktinėje yra dirbusi ir jo žmona Laura.

Lapkričio 22–osios naktį Žygaičiuose M.Hircho žmonai priklausančioje sodyboje pareigūnai surado dalį iš Panemunėje pavogtų kontrabandinių cigarečių.

Gruodžio 2–ąją krata buvo atlikta ir V.Stirbio tėvų sodyboje. Čia pareigūnai cigarečių neaptiko.

Stirbiai aiškino, kad su Mindaugu Hirchu jų vienturtis sūnus Vaidotas pažįstamas tik todėl, kad gyvena tame pačiame kaime.

Moteris aiškino, kad sūnus gyvena iš pensijos, kurią gauna išėjęs iš tarnybos pasienyje.

„Sūnaus pensija yra didelė, todėl jis nebedirba. Tvarko namus ir padeda mums. Kartais nuvažiuoja į miestą, kur su žmona turi butą. Aš nežinau, ką jis veikia mieste, – šalia jo nestoviu“, – kalbėjo V.Stirbio motina.

30 metų L.Stirbienė, paklausta apie sutuoktinio sulaikymą, buvo nekalbi: „Aš su juo negyvenu.“

Prieš keletą metų V.Stirbys savo šeimai Tauragėje nupirko butą, o dar praėjusį mėnesį jis su tėvais viename Tauragės restoranų atšventė žmonos gimtadienį.

Po darbo Pagėgių rinktinėje L.Stirbienė Tauragėje buvo įsteigusi siuvimo ir mezgimo įmonę. Pastaruosius ketverius metus ji vadovauja Tauragės verslo informaciniam centrui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius