Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 30

Sumaniausi Motinos dienos sveikintojai – vaikai

Viena iš gražiausių ir šilčiausių pavasario švenčių – Motinos diena – pasaulyje švenčiama visą gegužės mėnesį. Europoje, Azijoje ar Afrikoje, įvairių tautybių ir tikėjimo žmonės nepamiršta pasveikinti bene svarbiausio žmogaus savo gyvenime – mamos. Per gegužės mėnesį, kartais netgi greičiau, Motinos diena spėja apkeliauti visą pasaulį. Motinos dienos ištakos randamos dar Senovės Romoje ir Graikijoje, kuomet pavasario festivalių metu būdavo garbinamos deivės Motinos. Tradicija mamas sveikinti būtent pavasarį išliko ir iki šiol.
Motina su dukra
Motina su dukra / 123FR nuotr.

Europoje Motinos diena dažniausiai švenčiama pirmąjį arba antrąjį gegužės sekmadienį. Gegužės pradžioje mamas pripratę sveikinti lietuviai tai daro kartu su Pietų Afrikos Respublika, o po savaitės nuvykę į Šveicariją, Vokietiją, Austriją, Daniją, JAV ar net Japoniją, jas galėtų pasveikinti dar kartą – ten Motinos diena švenčiama šiek tiek vėliau. Tiesa, kai kurios tautos mamas sveikinti pradeda jau pirmąją pavasario dieną, britai dažniausiai tai daro balandį, o Ispanijoje ir Portugalijoje mamos sveikinamos gruodį.

Motinos diena – tarsi šeimos gimtadienis

Visame pasaulyje ši šventė minima ypatingai – mamos pavaduojamos įvairiuose darbuose, stengiamasi kuo labiau jas lepinti. Žinoma, ieškoma ir kuo originalesnių būdų tai padaryti. Tarkim, prancūzai, Motinos dieną tapatinantys su šeimos gimtadieniu, joms ruošia ypatingus pietus, kuriuose dalyvauja visi šeimos nariai. Indijoje spalį vyksta 10-ties dienų festivalis, kurio metu garbinama deivė Motina.

Sveikindami mamas Motinos dienos proga, ko gero, daugiausia pastangų įdeda vaikai. Dažniausiai jie mamoms dovanoja savo rankomis gamintas atvirutes, ar deklamuoja išmoktą eilėraštį, tačiau nepasimeta ir užsukę į parduotuvę ieškoti materialios dovanos.

„Pastebėjome, kad per Motinos dieną parduotuvėse būna itin daug vaikų. Jų dėmesį dažniausiai patraukia spalvingos ir žaismingos dovanėlės. Nesvarbu, ar vaikai būtų jauni, ar jau suaugę, vaikai savo mamoms dažniausiai perka saldainių dėžutes arba pyragus. Būtent šią dieną nuperkama daugiausiai konditerinių gaminių bei didelių saldainių dėžučių. Pastebėjome, kad Motinos dieną 92 proc. išauga išskirtinių, pagal užsakymą gaminamų, konditerijos gaminių pardavimai“, – pasakojo IKI Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta.

Gėlėms vaikai taupo kišenpinigius

Gėlių salono „Florisima“ vadovas Viktoras Bobinas pasakojo, kad vaikai įsigyti gėlių mylimoms mamoms dažniausiai atskuba ankstų sekmadienio rytą. Paaugliai ir vyrai Motinos dienai ruošiasi iš anksto ir gėles renkasi likus dienai ar net kelioms dienoms iki šventės.

Paklaustas, kokias gėles dažniausiai renkasi mamoms gėlių atskubėję pirkėjai, pašnekovas sakė, kad kiekvienas pirkėjas pirmiausia ieško gėlių, kurias labiausiai mėgsta jų mama. Tiesa, pasak jo, dažniausias pasirinkimas – pavasarį pražydusios gėlės tulpės ar narcizai, arba spalvingos puokštės su šiomis gėlėmis. Jis taip pat pastebi, kad kiekvienais metais vis daugiau užsienyje gyvenančių tautiečių siunčia gėles pasinaudodami galimybe jas užsakyti internetu.

Pasak V.Bobino, kartais į parduotuvę savarankiškai nupirkti mamoms gėlių užsuka ir pradinių klasių moksleiviai. „Dažnai mažamečiai vaikai perka po vieną gėlę – tulpę, narcizą, freziją. Ko gero, šiai gėlytei nupirkti vaikai taupė savo kišenpinigius ir tiek pavyko susitaupyti“, – pasakojo pašnekovas.

Suaugusieji vis dažniau ieško netradicinių dovanų

Kosmetikos ir parfumerijos parduotuvių tinklo „Sarma“ rinkodaros projektų vadovė sako, kad artėjant Motinos dienai, kuo nustebinti mamas ieško ir suaugusieji. „Į parduotuves užsukę vyrai su vaikais neretai konsultančių teiraujasi patarimo, kuo galėtų nustebinti savo mylimas moteris ir mamas. Dažniausiai jie renkasi kvepalus, o bijodami apsirikti – dovanų kuponus. Tuo tarpu moterys mamoms linkusios dovanoti kremus veidui ar mėgstamus kvepalus, merginos – lūpų blizgius ar blakstienų tušą“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius