Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 13 /12:39

Sunkią galvos traumą namie patyrusios Kauno verslininkės Irenos Matijošaitienės būklė išlieka kritinė

Antradienį nuo laiptų namuose nukritusi ir labai sunkią galvos traumą patyrusi Kauno miesto tarybos narė ir verslininkė Irena Matijošaitienė tebegydoma Kauno klinikų Neurochirurgijos Intensyvios terapijos skyriuje. Jai buvo atliktos trys operacijos, tačiau medikai vis dar kovoja dėl 55 moters gyvybės. Trečiadienio rytą sveikatos būklės pokyčių nebuvo.
Irena Matijošaitienė
Irena Matijošaitienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 12.35 val.: Naujausiomis žiniomis, I.Matijošaitienės sveikatos būklė kol kas nepasikeitė. LSMUL Neurochirurgijos intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Tomas Tamošuitis informavo, kad jokių radikalių pokyčių nėra. Pacientės sveikatos būklė išlieka stabiliai labai kritinė. Ji yra nuolat stebima, tęsiamas pradėtas gydymas.

Papildyta 11.39 val.: Kauno policija patvirtino, kad pradėtas įvykio, kai sunkią galvos traumą namie patyrė I.Matijošaitienė, aplinkybių tyrimas. Tyrimas pradėtas gavus Kauno klinikų, kurioje kovojama dėl verslininkės gyvybės, pranešimą.

Papildyta 10.21 val.: Medikai: „Prognozės nebūtų labai optimistinės“

Vidas Pilvinis
Vidas Pilvinis

Kauno klinikų gydytojai nesiryžta prognozuoti, koks likimas laukia sunkią traumą patyrusios Irenos Matijošaitienės. Jų teigimu, svarbiausia, kad pacientė išgyveno 24 valandas, dabar artimiausias tikslas – išgyventi dar vieną parą.

„Vakar ji atvežta dėl gyvybei pavojingos traumos. Jai sužaloti galvos ir stuburo smegenys. Galvos smegenyse išsiliejęs kraujas, kuris sutrikdė galvos skysčio nutekėjimą. Buvo atlikti gyvybę gelbėjantys veiksmai, jau 24 valandas pacientė yra išgyvenusi. Pavojus jos gyvybei tebėra“, – sakė Kauno medicinos universiteto Intensyviosios terapijos klinikos vadovas docentas Vidas Pilvinis.

Gydytojo teigimu, I.Matijošaitienės būklė buvo ir tebėra kritinė. „Labai sunku prognozuoti ką nors. Pagrindinis mūsų uždavinys, kad ji išgyventų dar 24 valandas“, – trečiadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje sakė T.Pilvinis.

Papildyta 10.29 val.: „Šiuo metu chirurginio gydymo galimybės jau išsemtos. Tačiau situacija yra labai dinamiška, nuolat besikeičianti. Pirmiausiai reikia stabilizuoti paciento gyvybines funkcijas, jos dabar palaikomos aparatine įranga.

Tomas Tamošuitis
Tomas Tamošuitis

Prognozės nebūtų labai optimistinės. Bet kiekvienas pacientas yra individualus. Ypač ankstyvojoje fazėje per pirmas 24 valandas sunku kažką sakyti“, – teigė LSMUL Neurochirurgijos intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Tomas Tamošuitis.

Šiuo metu dėl nugaros slankstelio lūžio medikai nesiima jokių veiksmų, nes ši trauma nėra pavojinga gyvybei.

„Teismo ekspertai atsakys, ar patirtos traumos – dėl kritimo nuo laiptų. Galime patvirtinti, kad tai yra trauminis sužalojimas“, – sakė T.Tamošuitis.

Gyvybę palaikančią medicininę aparatūrą galima atjungti tik diagnozavus smegenų mirtį.

Papildyta 8.51 val.: Medikai I.Matijošaitienės sveikatos būklės nekomentuoja. Apie ją daugiau informacijos turėtų būti pateikta Kauno klinikose surengtoje spaudos konferencijoje.

Šiek tiek prieš 8 val. ryto į klinikas atvyko I.Matijošaitienės sūnūs – vyresnysis Šarūnas ir skubiai iš komandiruotės Kazachstane parvykęs Dainius, rašo Delfi.lt.

Antradienį prieš 20 val., atlikus trečiąją operaciją, I.Matijošaitienė išvežta iš operacinės. Į moters smegenis buvo įvesti du kateteriai, kuriais nubėga smegenyse besikaupiantys skysčiai. V.Matijošaitis teigė, kad, gydytojų teigimu, daugiau operacijų atlikti negalima, moters situacija yra prasta.  Pasak I.Matijošaitienės sutuoktinio, stiprią galvos traumą patyrusiai moteriai sukelta dirbtinė koma.

I.Matijošaitienė sunkią traumą patyrė antradienio rytą namuose. Moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo antradienį I.Matijošaitienė operuota net tris kartus.

Moteris yra viena turtingiausių moterų Lietuvoje. Jos turtas vertinamas 200 mln. Lt, ji yra Kauno miesto tarybos narė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius