Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 22

Sunkiai sergančio V.Muntiano bylos nagrinėjimas vėl atidėtas

Antradienį Kauno apygardos teismas nepradėjo nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje pateikti kaltinimai ir buvusiam Seimo pirmininkui Viktorui Muntianui. Kaip ir pirmajame posėdyje, vykusiame rugsėjo pradžioje, šįkart bylos nagrinėjimas nukeltas dėl sunkios V.Muntiano ligos. Jo advokato teigimu, politikas, pablogėjus būklei, pirmadienį buvo paguldytas į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas. Kada jis galėtų atvykti į teismą, neaišku.
Viktoras Muntianas.
Viktoras Muntianas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teisėjų kolegijai pristatytuose medikų išvadose nurodoma, jog nuo pirmųjų rugsėjo dienų politikui buvo taikoma chemoterapija. Jos kursas dar nesibaigė, todėl prognozuoti ligonio būklę sunku. Tai įrodo ir naujausia žinia – pirmadienį politikas, pablogėjus sveikatos būklei, buvo paguldytas į ligoninę.

„Vakar (pirmadienį – red. past.) V.Muntiano būklė pablogėjo, todėl jis skubiai paguldytas Santariškėse. Nedarbingumo pažyma pratęsta. Rytoj (rugsėjo 23 dieną – red. past.) jam buvo numatytas dar vienas chemoterapijos kursas“, – sakė teisme dalyvavęs V.Muntiano gynėjas advokatas Juozas Gaudutis. Atsižvelgdamas į sudėtingą ginamojo sveikatos būklę, J.Gaudutis prašė, kad V.Muntiano epizodas būtų nagrinėjamas kaip atskira byla. „Jo epizodas nesusijęs su kitais bylos kaltinamaisiais, išskyrus Vizbarą (buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras – red. past.), todėl atskyrus jį pavyktų greit išnagrinėti“, – įsitikinęs V.Muntiano interesus teisme ginantis advokatas.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Aidas Mažeika šį siūlymą atmetė: „Šiuo metu nematau svarių argumentų, kodėl reikėtų bylą skaidyti ir V.Muntiano epizodą nagrinėti atskirai.“ Prokuroro nuomonę palaikė ir bylą nagrinėsianti teisėjų kolegija, nusprendusi bylos atskyrimo klausimo kol kas nenagrinėti. Teismo posėdis atidėtas iki spalio 6 dienos.

Gresia kalėjimas

15min.lt primena, kad buvusiam Seimo pirmininkui pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavo faktine tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos ir dėl dokumentų klastojimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Kaltinimai šioje byloje taip pat pateikti buvusiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui V.Vizbarui, buvusiam Kauno miesto vicemerui Antanui Adolfui Balučiui bei Kauno verslininkėms Laimai Baranauskienei ir Birutei Jablonskienei. V.Vizbaras kaltinamas kyšio priėmimu, verslininkės – didelės vertės kyšio davimu ir dokumentų klastojimu, A.A.Balutis – pagalba duodant kyšį. Iš viso bylą sudaro trys epizodai, kuriuos sieja V.Vizbaro nusikalstama veikla. Buvęs parlamento vadovas dalyvauja viename iš šių epizodų. Iš viso teismas yra numatęs apklausti 40 liudytojų, bylos medžiagą sudaro 21 tomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius