Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 08

Sunkmečiu išaugo civilinių bylų skaičius

Vis daugiau kreditorių ir skolininkų nesutarimus dėl atsiskaitymų sprendžia teismuose, o dėl to smarkiai išaugo civilinių bylų skaičius.
Bylos
Bylos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Praėjusių metų pirmą ketvirtį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, kuris yra didžiausias apylinkės teismas sostinėje, gavo 4343 civilinius ieškinius ir pareiškimus. Per šių metų pirmuosius tris mėnesius įteiktų teismui tokių dokumentų skaičius pasiekė 6543. Kiekvieną dieną gaunama apie 90-120 naujų civilinių bylų, teigiama pranešime spaudai.

Per tris mėnesius užregistruota apie puspenkto tūkstančio civilinių ieškinių ir pareiškimų dėl nesumokėtų skolų. Pernai per tą patį laikotarpį tokių procesinių dokumentų buvo įteikta apie du tūkstančius. Ieškovai – elektrą, vandenį, šilumą tiekiančios įmonės, telekomunikacijų, išperkamosios nuomos bendrovės, komerciniai bankai – teismo keliu siekia prisiteisti pinigines sumas iš skolininkų nuo kelių šimtų litų iki šimto tūkstančių litų (tai didžiausia suma, dėl kurios sprendimą gali priimti apylinkių teismai).

Taip pat ženkliai išaugo ir civilinių bylų skaičius dėl darbo teisinių santykių. Pernai per tris mėnesius tokių civilinių bylų buvo gauta tik 53, o šiemet – 243. Ieškovai prašo priteisti darbo užmokestį, išeitinę pašalpą, pripažinti atleidimą iš darbo neteisėtu.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme civilines bylas nagrinėja 23 teisėjai. Kiekvienas jų šiais metais gavo apie 300 bylų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius