Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 13

Suomijos prezidentas apie prieglobstį Gatajevams: bylas sprendžia teismai

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto sako nieko negalintis pasakyti apie Suomijos sprendimą suteikti prieglobstį smurtu prieš globojamus vaikus apkaltintiems Maliko ir Chadižat Gatajevams, tik pagrindinį principą – tokias bylas sprendžia teismai.
Prokurorai įsitikinę, jog sutuoktiniams Gatajevams teismo paskirta bausmė - 10 mėnesių nelaisvės - yra per švelni.
Šiuo metu Kauno miesto apylinkės teismas nagrinėja bylą, kuriame Suomijoje prieglobstį gavusi čečėnų pora prašo turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo iš Lietuvos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Prezidentas

„Pagal Suomijos prieglobsčio suteikimo įstatymą siekiama apginti asmenį. Bet negaliu nieko pasakyti apie konkretų atvejį, tik pabrėžti esminį principą: prieglobsčio bylas Suomijoje sprendžia teismai, o jie yra nepriklausomi, nuo mano nuomonės – taip pat“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė S.Niinisto, paprašytas pakomentuoti minėtą atvejį.

2009-ųjų birželio pradžioje Kauno miesto apylinkės teismas Grozno angelais vadintą sutuoktinių Gatajevų porą pripažino kaltais dėl smurtavimo prieš globotinius, grasinimo nužudyti, savavaldžiavimo. Už tai jiems skirta po 10 mėnesių nelaisvės.

Vėliau Kauno apygardos teismas kaltinimus perkvalifikavo į turto prievartavimą ir sugriežtino bausmes – skyrė po pusantrų metų nelaisvės. Po šio nuosprendžio paskelbimo Gatajevai dingo. Pernai buvo pranešta, kad Suomija jiems suteikė politinį prieglobstį.

Šiuo metu Kauno miesto apylinkės teismas nagrinėja bylą, kuriame Suomijoje prieglobstį gavusi čečėnų pora prašo turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius