2011 08 12

Surikiuoti Palangos Botanikos parko rekonstrukcijos darbai

Palangos Botanikos parko atstovai bei atsakingi savivaldybės administracijos specialistai apsisprendė dėl prioritetinių darbų įgyvendinant rekonstrukcijos antrąjį etapą.
Palangos Botanikos parkas
Palangos Botanikos parkas / Palangos savivaldybės nuotr.

Šiuo projektu siekiama kompleksiškai restauruoti Palangos dvaro sodybos objektus ir pritaikyti juos kultūros, turizmo, švietimo, meno, mokslo, edukacijos bei kitoms viešosioms reikmėms, skatinant turizmo sezoniškumo mažėjimą.

Europos Sąjungos lėšomis už skirtus 3 mln. litų planuojama sutvirtinti tvenkinio krantus ir išvalyti dugną, sutvarkyti iki tvenkinio vedančius takus, įrengti naujus šviestuvus – tai suteiktų galimybę didžiąją Botanikos parko dalį apšviesti ir naktį. Minėtomis lėšomis taip pat ketinama sutvarkyti didįjį parterį, restauruoti fontaną bei įrengti centrinio parko įėjimo vartus.

Esant galimybei, atlikus prioritetinius darbus, būtų tvarkoma mažoji parko architektūra – suolai, skulptūros, vazos ir kiti puošybos atributai.

Botanikos parko rekonstrukcijos ir pritaikymo viešosioms reikmėms antrojo etapo darbai bus pradėti kitąmet.

„Džiugu, kad, padedant Europos Sąjungai bei Ūkio ministerijai, Botanikos parkas kiekvienais metais vis gražėja. Palanga vieną iš gražiausių Rytų Europoje parkų taip pat laiko prioritetiniu objektu. Neabejoju, kad darbai, kuriuos numatoma atlikti kitąmet, tikrai bus pastebėti bei įvertinti ir miesto gyventojų, ir svečių“, – sakė kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Bendra parko rekonstrukcijos darbų sąmata – per 25 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius