Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 20

Susijungs į draugystės laivą

Pirmadienį Kultūrpolio meno kieme įvairių šalių menininkai pristatys naują performansą „Friend_ship“.
Pirmadienį Klaipėdoje ketinama pristatyti keliautojų „Draugystės laivu“ sukurtus performansus.
Pirmadienį Klaipėdoje ketinama pristatyti keliautojų „Draugystės laivu“ sukurtus performansus.

Birželio 10-20 dienomis laivas su dvylika menininkų iš Latvijos, Lietuvos, Suomijos, Švedijos ir Danijos įgula keliavo aplink Baltijos jūrą.  Latvijos performanso meno sąjunga sujungė performanso žanro kūrėjus, kviesdama ne tik dalintis turima kūryba, bet ir diskutuoti, kalbėtis apie performanso meną. Menininkai pasirodys šešiuose Baltijos jūros uostuose (Ryga, Talinas, Helsinkis, Stokholmas, Kopenhaga, Klaipėda).

Performanso menas, susiformavęs 60-aisiais, šiandien įgavo naujas formas ir ekspresijos reikšmes.

Projekte dalyvauja Kriss Zilgalvis (Lavija), Kaspars Grosevs (Latvija), Andrus Joonas (Estija),  Mari Sobolev (Estija), Henrik Vestergaard (Danija), Christine Fentz (Danija), Tara Pattenden (Suomija),  Christina Georgiou (Suomija), Iris Smeds (Švedija), Linnea Sjoberg (Švedija), Benas Šarka (LT) ir Evaldas Jansas (Lietuva).

Kartu su kūrėjai keliauja „Vides Filmu Studija” (Vides filmų studija) ir LTV1 programos „Ziemeļu puse/ Nordic Style” kūrybinė grupė, kuri savo patirtis ir įspūdžius laive perkels į televizines laidas. Kelionėse tarp uostų dalyviai bendradarbiaus kūrybinėse laboratorijose, mokysis gaminti latviškų patiekalų, numatoma Baltijos vandens laboratorija „Baltijos vanduo“, menininkai pardavinės save kaip meno kūrinį, garso-erdvės eksperimentai ir kiti performansai.

Kelionę vis trikdė audringa jūra, tačiau tikimasi, kad menininkai „Draugystės laivu“ Klaipėdą pasieks pirmadienį paryčiui ir pristatys savo kūrinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius