Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 05 27

Susitikimas su robotais ir jų kūrėjais

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) siūlo išskirtinę galimybę iš arčiau susipažinti su robotais ir jų kūrėjais. Klaipėdiečiai robotų konstravimo srityje nepralenkiami - šiemet jie susišlavė gausybę tarptautinių apdovanojimų JAV, Austrijoje, Rygoje vykusiuose čempionatuose.
Vitalijus Rodnovas (k.) su robotu „Master of Disaster“.
Vitalijus Rodnovas (k.) su robotu „Master of Disaster“. / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 1 Parkas

„Renginyje pristatysime mūsų sukurtus 3 kg ir mini sumo robotus, visų susirinkusių laukia įdomi paskaita apie robotų konstravimą, robotų sandarą. Pastebime, kad robotų konstravimas populiarėja. Klaipėdoje prieš porą metų buvo vienas kitas tuo susidomėjęs jaunuolis, dabar jų  sparčiai daugėja. Atrodytų, kad robotų konstravimas – brangus malonumas, tačiau pasidaryti robotuką galima ir už 99 litus. Atėję į mūsų renginį turės progą tuo įsitikinti“ , – pasakojo daug apdovanojimų šiemet susižėręs robotų konstruotojas klaipėdietis Vitalijus Rodnovas.

Nors robotų konstravimas Klaipėdoje dar tik įleidžia šaknis, klaipėdiečiai visame pasaulyje vykstančiuose čempionatuose užima aukščiausias vietas.

Vitalijaus Rodnovo sukurtas robotas „Master of Disaster“ pasaulio robotų čempionate San Franciske (JAV) laimėjo aukso medalį 3 kg robotų sumo rungtyje, tame pačiame renginyje Audriaus Knolio robotas buvo trečias, Egidjus Vedeikis mini sumo kategorijoje užėmė santrą vietą. Klaipėdiečiai stiprūs varžovai buvo ir kituose čempionatuose: Oleg Lyan sukurtas robotas Austrijoje vykusiame čempionate, minimumo klasėje laimejo 2 vietą, Egidijus Vedeikis toje pačioje klasėje buvo trečias. Rygoje vykusiame Baltijos šalių robotų čempionate klaipėdiečiai absoliučiai visose kategorijose taip pat buvo nepralenkiami.

„Džiugu, kad klaipėdiečiai pasaulyje išgarsėjo kaip talentingi robotų kūrėjai. Kuo toliau, tuo mūsų jaunimas azartiškiau įsitraukia į šį kūrybinį procesą. Štai moksleiviai iš Kretingos Paulius ir Giedrius neseniai sukūrė 3 kg robotą, kuris Baltijos šalių čempionate nurungė mano sukurtą robotą „Master of Disaster“, savo kategorijoje laimėjusį auksą JAV. Tai rodo, kad jaunimas vis labiau tobulėja, o sukurti robotai vis pažangesni“ , – teigė V. Rodnovas.

Renginio organizatoriai pažadėjo, kad penktadienį, 16 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (H.Manto g. 84) vyksiančiame renginyje bus galima išvysti visus čempionus robotus, susipažinti su jų kūrėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius