-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 03

Susitikime su kaimo turizmo atstovais inspektoriai priminė sąžiningo verslo pagrindus

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (KAVM) viršininkas Antanas Nesteckis susitiko su apskrities Kaimo turizmo asociacijos nariais, vienoje pirmųjų Kauno rajone įsteigtoje, Zalensų sodyboje.
Kaimo turizmo sodyba
Kaimo turizmo sodyba / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šiuo metu Kauno apskrityje kaimo turizmo paslaugas teikia 101 sodyba. Dauguma jų šeimininkų dirba su verslo liudijimais. Šio susitikimo tikslas buvo tiesiogiai pabendrauti su asociacijos nariais, išgirsti jų problemas, aptarti mokestinių prievolių vykdymą bei verslo aplinkos gerinimo priemones, kurios padėtų šalinti šešėlinės ekonomikos atsiradimo prielaidas.

„Vienas svarbiausių mokesčių inspekcijos uždavinių užkirsti kelią nesąžiningam verslui, kuris sudaro sąlygas iškreiptai konkurencijai. Dėl to pirmiausia nukenčia tie jūsų asociacijos nariai, kurie mokesčius moka tvarkingai. Neoficialiai teikiantys paslaugas ar neteisingai apskaitantys pajamas asmenys apgaudinėja ne tik valstybę, bet ir jus. Mokesčių inspekcija nesiekia, kad mokėtumėte didesnius mokesčius nei numatyta įstatymuose. Mes suinteresuoti, jog išliktumėte konkurencingi, todėl visuomet stengiamės išsakyti savo pastebėjimus, išklausyti jūsų argumentus ir ieškoti optimalių sprendimų kartu,“ – sakė KAVMI viršininkas A.Nesteckis.

Kauno AVMI Analizės, atrankos patikrinimam ir PVM kontrolės skyriaus vedėjas Valdas Buginskis pateikė šios verslo srities sumokėtų mokesčių analizę ir paaiškino, jog į kaimo turizmo veiklą mokesčių inspekcija atkreipė dėmesį todėl, kad šiame versle pirkimo PVM susigrąžinama daugiau nei jo sumokama.

Kalbėdamas apie mokesčių mokėtojų kontrolę jis sakė, kad atlikus operatyvų patikrinimą ar mokestinį tyrimą verslininkams pirmiausia leidžiama patikslinti deklaracijas ir susimokėti priskaičiuotus mokesčius jeigu nėra pradėtas ikiteisminis tyrimas, o patikrinimas, kai skaičiuojamos baudos ir delspinigiai, atliekamas tik tuomet, kai nesutinkama bendradarbiauti.

„Pasitaiko mokesčių mokėtojų, kuriančių įvairias schemas bei siekiančių į nešvarų verslą įtraukti kitus. Tikriausiai esate girdėję apie mokesčių inspekcijos išaiškinamus „feniksus“, kai siekiama tyčinio įmonių bankroto, paliekant nesumokėtas skolas partneriams bei valstybei. Tokių atvejų pasitaiko ir tarp ūkininkų, bet dabartinė mokesčių inspekcijos informacinė duomenų bazė, kurioje yra registrų centro, notarų bei kitų valstybės institucijų duomenys, padeda juos išaiškinti,“ – sakė vedėjas.

Kaimo turizmo asociacijos nariams pasiūlyta teikti mokesčių inspekcijai užsakytų vietų rezervavimo duomenis, nes jie rodytų jų verslo skaidrumą. Susitikimo dalyviai žadėjo šį pasiūlymą apsvarstyti asociacijoje ir artimiausiu metu vėl susitikti su KAVMI vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius