Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 06

Susizgribo paskutinę minutę: prieš pirmininkavimą ES reikia suremontuoti Vyriausybės rūmus

Vyriausybės kanceliarija likus vos mėnesiui iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai nusprendė, kad Vyriausybės rūmai sostinės Gedimino prospekte yra nepakankamai gražūs ir patogūs svečiams priimti. Todėl skubiai nuspręsta pastatą paremontuoti. Tiesa, to padaryti iki liepos 1 d. prasidėsiančio pirmininkavo greičiausiai nepavyks.
Vyriausybės rūmai
Vyriausybės rūmai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis 15min.lt sakė, kad Vyriausybės pastatą kiek patvarkyti tikimasi iki rugpjūčio 1 d.

„Tuos kosmetinius darbelius galima ir per mėnesį atlikti, bet, jei iki liepos 1 d. ir nebus suspėta, tai nematau didelių problemų. Žinoma, suspėti galėjome, bet, deja, kartais norai nesutampa su realybe. Vis tiek atidarymo renginiai bus liepos pradžioje, o paskui bus tam tikras štilis, nes visa Europa išeina atostogų. Mums svarbu, kad darbai būtų atlikti iki rugpjūčio 1 d., blogiausiu atveju – 15 d.“, – teigė Vyriausybės kancleris.

Premjeras gražesnio kabineto nenori

Anot jo, tvarkomos bus tos Vyriausybės rūmų erdvės, kuriose neišvengiamai lankysis svečiai: rūmų fojė, įprastos žurnalistų darbo vietos.   

„Tai bus kosmetiniai pasitvarkymai pirmininkavimui, ne daugiau. Ketiname sutvarkyti Vyriausybės rūmų prieigas, fojė, kuris labai jau neeuropietiškai atrodo, spaudos konferencijų erdvę, kuri labai jau nekaip atrodo bei sudaryti palankesnes darbo sąlygas žurnalistams. Iš viso trys erdvės. Šiaip visas pastatas sovietinis, bet nėra pinigų tvarkyti viską, tad norime bent kiek padoriau pasitvarkyti, pasidažyti, vėliavas pasidėlioti“, – paaiškino, kurios erdvės Vyriausybės rūmų pastate bus remontuojamos, A.Mačiulis.

Pasak jo, buvo svarstoma, kad reikėtų remonto ir premjero Algirdo Butkevičiaus darbo kabinetui, tačiau jis su tuo nesutiko pareiškęs, kad tai – anoks prioritetas.

Anot Vyriausybės kanclerio, kol kas detalūs pertvarkų dizaino sprendimai nėra žinomi. Juos ruošianti architektų įmonė „Plazma“ parengtą projektą turi pristatyti kitą savaitę. Tuomet bus skelbiama rangovo paieška.

Tiek architektus susirado, tiek statybininkų Vyriausybė ieškos viešai neskelbiamų supaprastintų viešųjų pirkimų būdu. Visa projekto vertė nesiekia pusės milijono litų.

„Čia keli šimtai tūkstančių litų, ne daugiau. Tiksliai žinosime, kai baigsis viešųjų pirkimų procedūros. Mūsų įstatymai iki pusės milijono pirkimus leidžia vykdyti be viešo skelbimo, kuris labai ilgai trunka, todėl taip ir darome“, – paaiškino A.Mačiulis.

Primename, kad prieš dvejus metus už pusę milijono litų buvo suremontuotas į Vyriausybės rūmus vedantis tiltelis. Artėjant Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai, remontuojama buvo ir prezidentūra bei Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius