Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 26

Suskubo rengti gyvūnų kapines

Vilniaus savivaldybei parengus planą dėl legalių gyvūnų kapinių įrengimo, tikimasi, kad pirmosios gyvūnų kapinės mieste pradės veikti jau po pusmečio. Svarbiausias laukiantis darbas – iš Vyriausybės gauti žemės sklypą.
Vilniuje ir dabar veikia keletas gyvūnų kapinių, tačiau jos neoficialios ir neadministruojamos.
Vilniuje ir dabar veikia keletas gyvūnų kapinių, tačiau jos neoficialios ir neadministruojamos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Gyvūnai Kapinės

„Parengėme gyvūnų kapinių įrengimo planą, kurį pateikėme savivaldybės administracijos direktoriui. Jis artimiausiu metu jį įvertins ir imsis darbų“, – sakė savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Juozas Gedvilas.

„Baigiame įvertinti veiksmų planą, o paskui formuosime sklypą, nustatysime jo ribas ir kreipsimės į apskritį bei Vyriausybę, kad ši suteiktų teises savivaldybei naudotis žeme“, – kapinėms reikalingų dokumentų tvarkymo eigą aiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Pasak jo, gavus sklypą, jį reikės aptverti. „Sklypo sutvarkymas neužtruks ilgai, todėl kapinių įrengimą lems dokumentų sutvarkymas, kuris, gali užtrukti 3-6 mėnesius“ – sakė G.Paluckas.

Įrengti legalias gyvūnų kapines miesto valdžią paskatino nuolatiniai gyventojų skundai, kad neoficialiai veikiančiose ir neprižiūrimose gyvūnų kapinaitėse dažnai lankosi lapės, kurios atkasa kapus ir sudarko gyvūnų maitas.

„Dar nėra aišku, kur bus įrengtos šios kapinės, tačiau visi Vilniaus naminiai gyvūnai bus laidojami vienose kapinėse, o dabar esančių Žirmūnuose ir Karoliniškėse gali ir nelikti, nes sostinėje maža žemės“, – sakė G.Paluckas.

Kapinių plotas taip pat dar nėra aiškus. „Šių kapinių sklypas nėra suformuotas, todėl neaišku, kokio jos bus dydžio. Bet jos neabejotinai bus mažesnės nei žmonių“, – teigė G.Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius