-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 30

Sustabdyta korupcijos byloje įtariamo Šiaulių rajono politiko Raimundo Jakučio narystė Socialdemokratų partijoje

Sustabdyta korupcijos byloje įtariamo Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nario Raimundo Jakučio, vadovavusio Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (ŠRATC), narystė Socialdemokratų partijoje.

„Penktadienį vyko mūsų prezidiumo posėdis, ir pagal statutą mes sustabdėme jo veiklą partijoje“, – BNS sakė partijos Šiaulių rajono skyriaus pirmininkė Irena Laurinaitienė.

Kaip skelbė portalas skrastas.lt, Šiaulių rajono apylinkės teismas praėjusios savaitės pabaigoje patenkino Šiaulių apygardos prokurorų prašymą nuo pareigų pusei metų nušalinti R.Jakutį ir centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovę Giedrę Katkauskaitę. Tačiau R.Jakutis teismą aplenkė ir pats įteikė prašymą atleisti jį iš ŠRATC vadovo pareigų.

Šiaulių apygardos prokuratūra, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, neprašė R.Jakučio suimti. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tuo metu G.Katkauskaitę prokurorai prašė teismo leisti suimti vienam mėnesiui, bet teismas jų prašymą atmetė kaip nepagrįstą. G.Katkauskaitė po dviejų parų sulaikymo buvo paleista teismo salėje neskiriant jai jokios kardomosios priemonės.

Specialiųjų tyrimų tarnyba prieš savaitę pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant 18 mln. litų vertės viešuosius pirkimus ŠRATC.

Įtariama, kad vienai įmonei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti centro organizuotą viešąjį konkursą dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo į jų šalinimo vietas.

Įtariamieji šioje byloje R.Jakutis ir G.Katkauskaitė buvo sulaikyti 48 valandoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius