Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 25

Sustabdyta Zujų paukštyno veikla

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė UAB Zujų paukštyno veiklą, kai per patikrinimą nustatytė, kad UAB Zujų paukštynas įsivežė neženklintų A klasės maistinių vištų kiaušinių iš Lenkijos tiekėjo.
Kiaušiniai
Kiaušiniai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokių maistinių vištų kiaušinių rasta 43 200 vnt. Tai šiurkštus pažeidimas, nes klaidinami vartotojai, lenkiškus kiaušinius pateikiant kaip lietuvišką produktą.

„Pjauna šaką ant kurios sėdi. Tokia paukštyno pozicija yra nesuprantamas dalykas, kai pati įmonė augina vištas ir užsiima kiaušinių gamyba, o įveža iš Lenkijos  ir parduoda kaip lietuviškus“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Pagal reikalavimus kitoje šalyje pagaminti kiaušiniai prieš išvežant į kitą šalį turi būti paženklinti gamintojo kodu. Neženklinti kiaušiniai gali būti skiriami tik maisto pramonei, t. y. perdirbti.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl šiurkščių pažeidimų sustabdė kiaušinių pakavimo įmonės UAB Zujų paukštyno veiklą. Tikrinant nustatyta, kad įmonėje aplaidžiai tvarkomi savikontrolės sistemos dokumentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius